| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Počítačové hry

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 2422  [Dalších 2372 >>]
jentakj 147688
12.4.2017 12:48:53
Zetko - pokud není sebevražda jako projev zkratu, tak že prý pokud se někdo rozhodne sebevraždu vykonat, tak ji vykoná i kdyby do něj hučelo sto psychologů.
Takže spíš asi tedy pokud uvažuješ, jak se vyvarovat tomu konání, tak dle mýho zjistit, proč se to stalo a zda to bylo promyšlené a nebo zkrat a pak uvidíš.
Z+2 109449
12.4.2017 12:47:58
jentakj, tak je něco jiného informovat o rizicích koupání nebo nebezpečí pohybu u trati a informovat o existenci hry co láká k sebevraždám. Minimálně já vidím diametrální rozdíl.
Z+2 109449
12.4.2017 12:46:20
Nemyslím si, že zveřejňování fotek mrtvých po sebevraždě je prevencí čehokoliv.

Ale co je prevencí sebevražd by mně zajímalo. V rodiné historii i v okolí jich bohužel několik proběhlo. Takže předpokládám, že jak já, tak děti nějaké predispozice máme a vědět jak se k tomu postavit není vůbec od věci.
jentakj 147688
12.4.2017 12:46:15
Liško - a není to morbidní a neetický?
xxxxxx2 134466
12.4.2017 12:42:15
Zetko - co si nemyslíš? Že by pomohlo jako prevence zveřejnění těch posmrtných fotek? To je už vyzkoušené v nějaké americkém městečku, kde mezi dospívajícími se objevila móda sebevražd. Několik zejména dívek se zabilo, až se na radnici rozhodli vystavit jejich mrtvá těla (tuším, že se oběsily). Nu tím móda skončila.
jentakj 147688
12.4.2017 12:37:01
Zetko - když ono se neví, jestli je lepší mlčet a dělat, že to neexistuje a nebo informovat o tom, že to existuje a o těch rizicích.
Když jsem byla na základce, tak když se utopil žák z naší školy v pískovně, kam jsem se všichni přes zákaz chodili koupat, dostali jsme tak podrobný info o tom, co se stalo, proč se to stalo, jak se to stalo, co dělat, kdyby........... že si to pamatuju doteď. To stejný když kluka zabil projíždějící vlak, který ho zachytil a vtáhl. Když vidím, jak přijíždí vlak a lidi stojí těsně u kolejí, musím se držet, abych neskočila a neodtáhla je.
neznámá 91073
12.4.2017 12:30:21
Myslím, že dospívání je těžké období a podlehnout může kdokoli.
Takové "hry" tu byly vždy. V našem městečku proběhly v době mého dospívání, bohužel dva dospívající se skutečně zabili. Normální lidi z normálních rodin.
Z+2 109449
12.4.2017 12:27:45
Liško to si nemyslím. Koukal jsem na statistky. Víte, že je sebevražda nejčastější příčinou úmrtí ve věku 12-18 let.... To je docela děsivé a nečekal jsem to.
Z+2 109449
12.4.2017 12:25:58
No to je daň za svobodu internetu. K podobné hře inklinují nějaké tipy lidí. Takže se to těžko může týkat v podstatě každého.
Co ty holky vedlo k tomu co udělaly netuším a je to smutné a nenapravitelné.

Co považuji za přinejmenším chybu, ale spíš za vyloženou špatnost o hře informovat a odkazovat na ní. To považuji za rizikové, jak od medií, tak od Tebe. Zvlášť pokud ji vnímáš za tak nebezpečnou.
xxxxxx2 134466
12.4.2017 12:23:48
Ta hra se šíří po sociálních sítích a nemá žádný web. Pokud chceš hrát, napíšeš určitý tag a na ten reaguje tzv. kurátor, který ti vysvětlí pravidla a dá úkoly. Ruská policie se to snaží řešit:

"Loni v listopadu zadržela moskevská policie jedenadvacetiletého Filippa Budejkina. Podezřívá ho, že řídí tým, který za utajenou a potenciálně nebezpečnou hrou stojí. Budejkin je pořád v ruské vazbě a jeho případ nebyl doposud uzavřen."

Ale ty 2 holky tu hru nejspíš nehrály. Blbé je, že byly 2 a tak se v tom hloupém nápadu spáchat sebevraždu navzájem utvrzovaly. Kdyby byla jen jedna, třeba by nakonec cukla. ~:(
Nejlepší prevencí sebevražd dospívajících je zveřejnění posmrtných fotek a nepublikovat takové-to: "vzpomínáme na vás; chybíte nám".
[<<Předchozích 40] Názory 4150 z 2422  [Dalších 2372 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.