| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Magie a tajemno

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 11916  [Dalších 11886 >>]
WHITE 24391
30.12.2017 15:47:19
Stalo se vám někdy, že jste se ve snu s někým setkali a oba jste si to pamatovali?
Arka 27734
27.11.2017 12:46:17
Mám to komplikované. Zažila jsem několikrát (3x) zážitek "moje entita mimo tělo". Ve dvou mi bylo jasné, že i když jsem mimo, jsem na tělo vázaná a nemůžu od něj pryč (silný hlas říkal, tohle je strašná zátěž na srdce, to už NEDĚLEJ!), ve třetím, když jsem se na sebe dívala, tak jsem věděla, že jsem někde, kde nejsem sama i když v tu chvíli vedle mě nikdo nebyl, cítila jsem se bezpečně, nicméně jsem se do těla vrátila.
Saamajna 115449
26.11.2017 23:39:29
Ano.
Vysvetlit nedokazu, clovek to musi sam zazit a pak proste sam pro sebe vi. Co si mysli a co veri jini je mi jedno. Presvedcovat a tim padem o tom mluvit mi prijde zbytecny a unavny.
Ja s tim byla konfrontovana nechtene a neocekavane, proste mi to bylo "omlaceny o hlavu"...

boží žena 67104
26.11.2017 22:02:03
Jo druhou částí si přesně vystihla, co jsem včera myslela
MrakovaK 99270
26.11.2017 18:37:54
Podle mě jsou zajímavé případy, kdy malé dítě zjistilo, že umí cizí řeč, či jí rozumí. Ale nevím, jestli se takové případy zakládají na pravdě.
Hanka 75 76332
26.11.2017 16:08:55
s tím souhlasím, velká ztráta může víru dát i vzít .
Hanka 75 76332
26.11.2017 15:44:54
Buchli to si take myslím, že je pravděpodobné. Četla jsem nějaký článek, pojednání (víceméně pro laiky, nic extra odborného, ale ne bulvár) o tom, že genetická informace se může měnit na základě vnějších podmínek, v podstatě, že neplatí naše stará představa o tom, že geny je nám to a to dáno, ale že DNA se může měnit.. racionálně mi to i dávala smysl, poskytovalo by to totiž velkou výhodu pro organismy, které toto mají. Z velkých a silných (ale možná i nevelkých a nesilných) zkušeností předků vyvodit změnu gen. informace pro potomky nebo u potomků použít gen. informaci upravenou (na předchozí vnější podmínky). Smysl to dává, výhodu a předpoklady pro rozvoj taktéž...
Já nejsem zastáncem ani, že vědomí zaniká, ani že nějak zůstává... jsem otevřená obojímu, resp. velmi si uvědomuji, že to může být tak i tak vědecky ověřitelná data o tom nejsou... vlastně zkušenostmi z posledních let se spíše z polu po životě nic víc není přesouvám k tomu, že to bude složitější než že nic už není...
Ropucha + 2 ropušata 120300
26.11.2017 12:33:04
Nevěřím. Ne v té podobě, že se člověk v průběhu času opakovaně rodí jako různé postavy.
Ale věřím, že naše pozemská existence není všechno.
A také věřím, že složitost vesmíru nikdy nebudeme schopní našimi omezenými smysly odhalit.

A pokud jde o zemřelé blízké, pro mě prostě sedí v rajské zahradě, klábosí spolu a hledí dolů na nás.
Nevěřím tomu samozřejmě doopravdy, ale vytvářím si tu představu záměrně na zmírnění vlastního utrpení. Protože jinak to zmizení člověka, který tu byl a najednou není, nedokážu příliš pobrat.
Ropucha + 2 ropušata 120300
26.11.2017 12:25:22
"osobne si myslim, ze verici MUZE mit jedinou drobnou ulevu v bolesti ze ztraty, a to je urcita virou dana urcita pokora"

Kat, přesně tak to je (za mě osobně tedy).
Pokora, dejme tomu jistá připravenost nebo trénovanost přijímat věci, které se dějí.
Což ale neznamená, že to méně bolí.
Zajdulka 42924
26.11.2017 9:29:29
Věřím. A věřím že to, co si nedořešíš teď tě potká příště zas. Třeba karmické vztahy. A v karmu obecně.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 11916  [Dalších 11886 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.