| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Ekologická domácnost

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 2371  [Dalších 2351 >>]
hippie pippi 113716
1.11.2015 0:06:48
Snažíme se žít šetrně k přírodě. Máme nový kotel na dříví a topíme v něm krajinkami - odpadem z pily. Při rozvodu tepla se nám ohřívá i voda v boileru, na nádobí ohříváme vodu v hrnci na sporáku. Máme skvělý sporák. Na dříví, topíme v něm, na plotně vařím a v troubě peču. To vše za jedno topení.

Odpad třídíme celkem puntíčkářsky, včetně různých kovů a pod. Oblečení nosíme z druhé ruky, ráda šiju a znovuobjevuju ruční práce. Takže hodně oděvy upravuji a po vyřazení posíláme dál. Zařídila jsem místo v RC, kam může kdokoliv oblečení přinést a zase si cokoliv odnést. Bez finanční kompenzace. Když to tam leží víc než měsíc, varujeme do červeného kříže.

Jídla si hodně pěstujeme, nakupuju co nejvíc místních potravin a věci ve velkých baleních. Hlídáme si palmový tuk a věci jako kávu, čaj, kakao a čokoládu kupujeme převážně fairtraidové.

Chodíme hodně pěšky, jezdíme MHD a na kole, stopem. V autě bereme stopaře.

Z drogerie kupujeme minimum, peru ve slizu, nepoužíváme šampony ani voňavky a deodoranty, sprchové gely a pěny do koupele. Máme esenciální olejíčky a domácí bylinková mýdla. Uklízíme octem.

Snažíme se nekupovat zbytečnosti, ale děláme si rádi radost. Ačkoliv to tak nevypadá, neděláme ty věci na efekt, ale protože nám to tak vyhovuje.

Jíme maso a živočišné produkty, tak bychom mohli snížit uhlíkovou stopu přestupem na veganství. Tuto potřebu ale nemáme. I tak jíme už dost "zrní" ~:-D
Martin (IP adresa: 194.150.168.95)
  • 
27.10.2015 12:17:41
Zkušenosti nemám, ale díky za tip na vánoční dárek pro rodiče :D
Evelyn1968,2děti 6269
6.10.2015 6:17:13
Letadlem nelítám, autem vyjímečně, do práce a na nákupy pěšky-celá rodina, někdy MHD, autem jen na větší nákup, občas na výlet, na dovolenou, třídím všechno krom bio odpadu. Ale žiju v paneláku ve větším městě, tak nevím kolik toho prošustruju tím, že nám sem dodávají teplou vodu a teplo, světlo~d~. Přístroje nedám, lednici, pračku, myčku, mikrovlnku, TV, PC:-). Zase všechno používám až do úplného zničení, včetně oblečení, oblečení po dětech dávám dál.
Eržika. 36295
5.10.2015 20:21:32
Snažím se.

Třídím, máme minimum spotřebičů, nekupuji nové věci - mám ráda staré věci, a přijdu k nim ... samo.
Pitnou vodu jsme brali do léta pouze ze studánky.
Jím a nakupuji co jde místní potraviny. Něco i vypěstuji.
Ještě nutím rodinu jezdit na dobrovolnícké akce do přírody. ~;)

Ale nějteří mi známí to mají promakanější. ~j~

ivaxx 44192
5.10.2015 20:03:14
Docela pěkné je spočítat si, jakou máte ekologickou stopu:

http://www.hraozemi.cz/

Když jsme to před lety s přáteli počítali, bylo zajímavé vidět, že zdaleka největší ekologickou stopu dělaly lety na dovolenou....
-Meruňka- 68735
5.10.2015 19:40:44
Moje ekologická stopa je malá, předpokládám. Šetřím vším, když se něco nedá zrecyklovat nebo poslat dál, tak mě to nebaví. Jezdím hlavně MHD, žádný vychytávky co jsi popsal doma nemám. Prostě pohodlný život bez zbytečností.
LucieKytka 143438
5.10.2015 17:05:16
Nedávno jsme s manželem diskutovali, zda je víc eko zabalit svačinu do papírového ubrousku nebo do plastové fólie.
Dle mého názoru se ubrousek brzy rozloží, zatímco plast na skládce (pokud ho dítě vyhodí ve škole normálně do koše) je nesmrtelný.
Dle jeho názoru je na výrobu papíru potřeba daleko větší množství energie než na výrobu plastu.
A teď, čí pravda je větší?
neznámá 91073
5.10.2015 16:18:44
Asi jediné co děláme eko je nakupování základních potravin od místních a ověřených zdrojů. Ovšem to děláme kvůli sobě, prostě bereme masa z obchoĎáku jako hnus, to samé vejce, zelenina, ovoce, mlíko. Pokud není možný místní zdroj, kupuje alespoň český výrobky. (ale rajčata v zimě si koupím, top zas jo).
V dětském oblečení a obutí dáván pro svůj dobrý pocit českým výrobcům. V oblečení pro dospělé jsem radši za české, ale tolik na to nehraju.
A tím končíme.
kambala nakopávačka štěňátek 118391
5.10.2015 16:14:09
já můžu třídit do aleluja, nakupovat české a fairtrade věci a recyklovat oblečení i kabelky, ale vzhledem k tomu, kolik nalítám a najezdím, jsem zcela mimo
Fren 117315
5.10.2015 16:09:22
Topinky tam nechávám jen minutku,aby měly jen takovou zlatavu kůrčičku,což na pánvi abys měla k tomu llitr oleje a ano,pak je otázka,kam s ním. A kam s olejem ve fritáku?No nechávám ho tam tak dlouho,než ho zase nevyměním za nový.

I když máš u kastrůlku jen malý plamen,tak olej se furt přehřívá,kdežto u fritáku pokaždé když zhasne červená kontrolka,znamená to,že pož.teplota je již dosažena a nějakou dobu olej dál není zahříván vůbec.

Ale to je jasný jinak,každý má to,co mu vyhovuje;mnohem horší je,když se někdo zásobí bebechama jenom proto,že to má někdo jiný,ale i tak,jsou mnohem důležitější věci,třeba světový mír~v~
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 2371  [Dalších 2351 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.