| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Ekologická domácnost

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 2371  [Dalších 2331 >>]
Epepe 89236
5.10.2015 14:17:39
Snažím se.
withep 93862
5.10.2015 14:15:03
Nejsnazší je vzdát se něčeho, co jsme si zatím nepořídili, tedy spíš možnosti to využívat/mít. Nikdy jsem neletěla letadlem. Nemáme TV, mikrovlnku, myčku, sekačku. Koukáme jen na pořady v archivu nebo internetu, ohříváme na plotně nebo v troubě, nádobí myjeme ve dřezu, trávu sekám kosou a srpem. TV a mikrovlnku jsme kdysi od někoho dostali, ale dali jsme je pryč, protože je nechceme, podobně z principu kosím kosou, ale dovedu si představit, že kdybych dostala myčku, už bych se jí nechtěla vzdát. Dokud jsme neměli auto, dokázali jsme se bez něj obejít. Za svobodna v Praze to sice bylo snazší než teď se 3 dětmi na vesnici, ale že by to úplně nešlo, to zase ne.

Mám ek. stopu dlouhodobě hodně nízkou hlavně proto, že nás bydlí hodně v malém bytě/domě a autem málokdy jedu sama, málo jíme maso. Mám ji takovou, že by nám Zeměkoule tak akorát stačila, kdyby ji měli všichni stejnou a dál jsme se nemnožili.

Jet 600m na motorce pro chleba mi, promiň, připadá jako rozežranost ~;). Máme to do školy 1 km, škola začíná brzy ráno a já musím kromě jednoho školáka vypakovat a hnát s sebou ještě předškolačku a v kočáře batole. Auto beru, jen když vyloženě nestíháme nebo když pak rovnou někam jedu.
Fren 117315
5.10.2015 14:14:21
mě po x letech ted nedávno friták odešel,ale jen opravdu chvíli jsem uvažovala,jestli jít do dalšího a jsem ráda,že jsem si hned koupila další.Nepoužívám ho sice často,ale třeba na hranolky bramborové či celerové,langoše,topinky či když je třeba jednou za onoho času usmažit více řízků,je jedinečný.Kastrůlek nee - nemůžeš v něm regulovat teplotu oleje,prská olej všude, a přehřívá se,topinky jsou na pánvi nestejnoměrně ne upečeny ale spíš připáleny,a tak bychmohla pokračovat...
Kopřiva Dvoudomá 34182
5.10.2015 14:07:26
My to tak máme - rozdělenou užitkovou a pitnou vodu.
Zákon akorát vyžaduje, aby se ta voda nemísila, jinak to samozřejmě možné je.

Jinak k tématu - klíčové je omezení spotřeby. Fair trade a podobné trendy, to je z hlediska ekologické zátěže v zásadě jenom marketing.
Len 108740
5.10.2015 14:07:04
Pro me autisticke dite to je sci-fi, neni moc dobre mozne ho prepravit autem na delsi vzdalenost nez dve hodiny jizdy.
Len 108740
5.10.2015 14:06:19
Njn, zavrena kvuli tomu na ostrove nebudu.
Persepolis 107413
5.10.2015 14:05:16
Při dnešním způsobu života to asi sci-fi bude. Mě to tak napadlo, když jsem se onehdy koukla na tu oblohu.
Chloé 102783
5.10.2015 14:04:50
Len,
ver tomu, ze trajekt je o dost ekologictejsi nez letadlo. Letadlo je ohledne ekologicke stopy fakt pruser.
Len 108740
5.10.2015 14:03:00
Nj, letat ja treba musim, s mym ditetem je sci-fi jet do CR autem. Nehlede na to, ze bychom museli poridit mnohem lepsi auto a ta plavba trajektem taky neni zrovna ekologicka.
jentakj 147688
5.10.2015 14:01:43
Susu - dcera bydlí ve své domácnosti, auto máme jedno, ale používá ho i ona, tudíž já chtě nechtě už míň a mám pohybu tolik, že mám pocit, že nepotřebuju nějaký extra cvičení.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 2371  [Dalších 2331 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.