Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Rodinová | 140078 |
5.10.2015 13:50:04
Carollyn, fritak, susicku a roboty taky nepostradam. Fritak jsem opustila asi po roce uzivani. Mam mixer, kde si deti jednou za pul roku z rozmaru udelaji shake.
Na mycku jsem si ted nejak zvykla, ale porad si zivot bez ni (na rozdil od pracky) predstavit umim. Ale ze bych mela pocit, ze tim snizuju ekologickou zatez ... |
Girili | 117849 |
5.10.2015 13:49:12
Jsem ochotna se vzdat te motorky do Tesca a tridit navic papir. ;-)
|
7kraska | (IP adresa: 94.113.129.199) |
• |
5.10.2015 13:47:30
varna konvice byla taky prijemnejsi nez cajnik.....a treba tycovy mixer uplne staci, neni treba mit velky mixer jako driv
|
7kraska | (IP adresa: 94.113.129.199) |
• |
5.10.2015 13:46:31
je to vlastne legracni tema
moji predkove casto vypraveji, jak to bylo uzasne, kdyz si poridili prvni televizi, jak se k nim na ni chodili divat sousedi...nebo jak si poridili lednicku, i kdyz se do ni veslo jen malo potravin, ale bylo to lepsi nez jidlo skladovat v lochu (v JČ sklep) - a jak muj otec za prvni vyplatu koupil sve matce modernejsi lednici ja si jeste vzpominam, jak jsme meli doma zdimacku a jak matka byla nadsena, kdyz se koupila pracka s zdimanim, ze nemusela pradlo porad prendavat prvni sekacka na travu byla taky skvela, do te doby jsme na dvorku sekali srpem ulevu prinesla i mikrovlnka...a u mne osobne hodne zabodoval ryzovar a ted se budeme trumfovat, kdo co odboural ...ze nekdo vyhodil televizi apod. tak k cemu byl ten cely vyvoj? |
Martina, 3 synové | 101865 |
5.10.2015 13:45:27
kdyz mas rezijku, to se ti to keca
Jasný. Ale já bych stejně volila vlak - letos jsem jela autem do Žiliny a bylo to utrpení. |
Monikaa | (IP adresa: 93.134.156.208) |
• |
5.10.2015 13:45:09
Nepotřebuju sušičku. Ráda bych se vzdala auta, ale nejde to. Nepotřebuju kuchyňský robot a vůbec řadu dalších kuchyňských spotřebičů (varnou konvici mám). Nepotřebuju hromady bot a oblečení, to samé platí pro děti a pro muže.
Ale k dotazu - z toho, co už máme, si dovedu představit život maximálně bez myčky. Jsem na tom podobně jako ty, nejsem moc ochotná slevit z pohodlí a standartu, který mám... |
.libik | 142094 |
5.10.2015 13:43:58
Lovím v sekáčích:).
|
Chloé | 102783 |
5.10.2015 13:40:31
No jo, kdyz mas rezijku, to se ti to keca
|
Martina, 3 synové | 101865 |
5.10.2015 13:39:55
Nemám auto a zvíře jako mazlíčka - ani jedno mi nedělá potíže.
|
Carollyn | 131058 |
5.10.2015 13:38:49
Nemám plno elektrických spotřebičů, kteří jiní považují za nezbytnost - mikrovlnku, myčku, sušičku, friťák, různé roboty do kuchyně. Prostě to buď nepotřebuji, nebo je to vyloženě na nic (friťák jsem odnesla do sběrného dvora, i když byl funkční, prostě to byl krám, který zabíral místo a stejně tak poslouží kastrólek s olejem na sporáku).
Jezdím hodně MHD nebo využívám vlastní nohy, vzdálenost 600 metrů je pro mně směšná, takže bych ji rozhodně nejela autem a asi ani tou MHD (ale to jsem si všimla u nás na vesnici, kde máme chalupu, že tam razí místní pravděpodobně heslo "ani krok nazmar", protože úseky, které jsou schopni ujet v autě jsou až nepochopitelné, jezdí snad i 100 metrů, jenom očekávám, kdy budou jezdit i po vlastním dvoře!). Na druhé straně, auto máme a také využíváme, ale rozumně. Odpad recykluji - papír, plasty, sklo, na chalupě samozřejmě kompost. Sezóní ovoce a zeleninu kupuji na trhu od místních pěstitelů, n druhé straně, když jsou v zimě cherry rajčata jenom z Maroka nebo Španělska, tak si je holt koupím. Takže podtrženo, sečteno, snažím se nad tím přemýšlet, ale zase to moc nehrotím! |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.