Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Lady V. | 139699 |
18.3.2016 11:44:43
Jinak správná hlavní ženská hrdinka v akčním filmu je hlavně hezká a hodně ječí.
|
Lady V. | 139699 |
18.3.2016 11:42:36
Mně zase bije do očí český stereotyp - cizinec mluví bez přízvuku, ale zato zásadně v infinitivech.
|
Leda | 147475 |
18.3.2016 11:40:26
Tyhle vyprávěcí konvence se nepoužívají jen v amerických filmech, ale v podstatě ve všech médiích na celém světě. Každý příběh a vyprávění si žádá to svoje.
Je na tom založená moje milovaná wiki TV Tropes. Neříkají tomu klišé nebo stereotypy, ale anglicky "trope", česky tropus. Neodpovídá to úplně normální literární teorii, ale v angličtině se to už docela ujelo. Analýza původního přípěvku podle wiki: Třeba slovanské ženy jsou obvykle krásné a svůdné, ale mají temnou minulost, avšak v náruči dobrého amerického muže najdou záchranu. --- Sensual Slav ( + asi Power of Love, Love Redeems nebo Heel-Face Turn) Číňanky jsou zase obvykle otrokyně z kontejneru. -- Mighty Whitey and Mellow Yellow (když se o Asiatku zajímá hlavní hrdina běloch) Černošky jako ukřičené rázné ženské či nejlepší kamarádky hlavní hrdinky. -- Sassy Black Woman, Black Best Friend Indové střelení matematičtí géniové či IT. -- Bollywood Nerd Černoši-muži jako členové gangů či napravení zločinci. -- Scary Black Man Slovanští muži krutí a vychytralí gansteři, často sadisté. -- Ruthless Foreign Gangster + The Mafiya + Tha Sadist Baví mě Aliens Speaking English (mimozemšťani mluví anglicky nebo jiným jazykem hrdiny), Translation Microbes (pokud je třeba vysvětlit, proč si všichni rozumí, často to udělá "univerzální překladač"), Romantic Rain (při romantických scénách často prší), Umbrella of Togetherness (milenci v dešti pod společným deštníkem), English Rose (krásná a milá anglická dívka s porcelánovou pletí a růžovými tvářemi), Raven Hair Ivory Skin (kráska typu "Sněhurka" s bílou pletí a černými vlasy), Innocent Blue Eyes (hrdinové mají často modré oči), Apocalypse Anarchy (před blížící se apokalypsou všichni rabují), Three-Month-Old Newborn (čerstvě narozená miminka vypadají na 3 měsíce), Sexy Scandinavian (ženy ze Skandinávie jsou vždycky exotické krásky), Language of Love (milenci neznají společný jazyk, přesto se do sebe zamilují a pak si i rozumí), Translation by Volume (když neumíte cizí jazyk, stačí na cizince mluvit pomalu a dost nahlas nebo křičet, oni vás už pochopí)... je jich moc! Miluju to! Krásné téma |
madelaine | 42020 |
18.3.2016 11:17:39
Náhodou, čistění zubů se ve filmech objevuje až moc často, na můj vkus. Dle některých je to zřejmě elegantní hygiena.
|
Lenka | (IP adresa: 160.216.83.80) |
• |
18.3.2016 11:04:15
Výborné téma. Ještě mě napadlo, že padouši bývají v černém a klaďasové v bílém. Při rvačkách vždycky dostane hrdina na budku a když už je skoro v bezvědomí, najednou se vzpamatuje a všechny kolem zmydlí. Taky si často zajdou do restaurace na večeři, dají si lahvinku a vzápětí odjíždějí vlastním vozem. V nákupu je mimo bagety vždycky ještě pórek nebo alespoň křást z mrkve. Zatímco zloduch vyprázdní do nekrytého hrdiny celý zásobník ten nezraněn opětuje palbu a kulky létají i za roh, případně zloduch vyskakuje kulkám do cesty. Zloduch během jediného filmu zemře víckrát.
|
Dana | 143148 |
18.3.2016 11:02:50
Když nevíte, kdo je ten padouch, tak je to zpravidla ten, který kouří.
|
Bonník | 94831 |
18.3.2016 10:47:59
Bredíček nekadí
|
Bonník | 94831 |
18.3.2016 10:44:14
Sovice, přesně
|
Alraune | 129596 |
18.3.2016 10:43:04
Asi to bylo důležité pro děj, ne? :) V knize mám celostránkovou scénu na téma implantáty v penisu. :)
|
sovice | 18997 |
18.3.2016 10:42:28
Systém ala Lesní duch. Kolem domu chodí monstrum. Budeme vylézat hezky jeden po druhém, aby nás mohlo pohodlně zlikvidovat. Ale bacha, při vylézání se budeme tvářit vyděšeně.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.