| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Drogy

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 2237  [Dalších 2117 >>]
neznámá 91073
28.1.2015 12:46:37
Zažila jsem v hodně blízké rodině. Vlastně ta samá situace, hulil, pěstoval a prodával, časem se z chytrého člověka stal naprostý vyhulenec. Vyhodit dítě prostě nejde, docela by mne zajímalo, jestli by to někdo z vás dokázal.

Rodiče trpěli a platili ty nejdůležitější dluhy, byli jednou nohou v exekuci.
Ale nevyhodili, i když stokrát chtěli, nešlo to. Teď je dítěti třicet a musím zaklepat, seká latinu. Sice má pouze základní vzdělání, ale našel si práci, dodělal řidičák a doplatil dluhy. Snad jsem trošku zvedla náladu, držím palce, vím jak je to zoufalé.
Pam-pela 97353
28.1.2015 12:40:15
Simiki, když bych to mohla zhodnotit z toho, co vidím kolem sebe - ten jeden starší měl problémový dětství a nakonec se rodiče rozvedli - začalo to plíživě od té trávy, co asi užíval sám.
Ten druhý mladší je v pohodě, jen zjistil, že se dá tak snadno trochu přivydělat, a to ho dostalo...může si koupit kde co, nač by normálně nedosáhnul.
Pam-pela 97353
28.1.2015 12:37:19
Bonníku, taky znám takové kluky. Jednomu je 17 a prodává trávu, druhý je o pár let starší a přesedlal na tvrdší.
ten první je taky poměrně "slušnej" kluk, jenže vydělává víc, než maminka, nemá motivaci s tím přestat. Ano brnknuté na svědomí - má názor, že když nebude prodávat on, prodá jim to jiný. Zatím se striktně drží tojo, že "jen" trávu, jenže je ještě malej.

Ten druhý prodává i perník, taky začínal s marjánou.

Podle mne pokud by byly sankce, někteří by si to rozmysleli, ale policie na to naprosto zvysoka s.ere....můžu to napsat přesně takhle, protože je to pravda. nejen že na se.ou, ale možná v tom ještě jednou s nima. Jinak si to neumím vysvětlit, že to tak dlouho prochází.

Nejlepší je toho člověk chytit za ruku a zdvihnout prst včas...ale na to samotná máma u 20tiletýho machýrka fakt nestačí.
simiki+koťátko 03/07 44774
28.1.2015 12:20:32
Nemám s tím žádné zkušenosti a tak i žádnou radu, ale ráda bych věděla, jaký byl mezistupeň, tedy je ten věk 10 let a teď 20 let, co bylo mezitím? Zvrtlo se to postupně, nebo nějaký krizový "okamžik" (parta apod.?), nebo pomaleji, plíživěji, tedy polevující všechno, neúcta k mamince apod.?
T (IP adresa: 213.151.87.2)
  • 
28.1.2015 12:14:58
Nejdriv by musel dostudovat. A pak nevim, jestli nekdo kdo se zcela volnou pracovni dobou a dostatecnym prijmem bude touzit po praci od do, hierarchii a tabulkovem plate...trosku utopie.
Kukurice29+3. 116346
28.1.2015 12:09:54
Znam pana, ktery huleni prodava uz dobrych 30let. Jeste nebyl nikdy zavreny. Ma praci ve vedeni jedne pojistovny a nikdy nic jineho nemel. Vlastne neznam nikoho, kdo jen hulil a pak presel na peri. Pokud nekdo zacal a perim, tak jeste pred hulenim napr. Cichal. Jinak maminka ma nekolik moznosti, bud ho nechat doma, ale kdyz ma tak super praci, tak at si plati vsechno sam a dava na domacnost nebo se muze s klukem domluvit, ze si najde bydleni a pujde do podnajmu at si dela co chce. A nebo ho vyhodit na ulici.
Pollyenka 97098
28.1.2015 11:53:09
Nahlásit policii, třeba by se chlapec probral.
Katka.83 85149
28.1.2015 11:28:18
Libiku, vede to k ochránění zázemí a sebe sama. Například v našem případě to zachránilo mé manželství - tím pádem má dnes syn (pokud o to zrovna stojí) kam přijít na kafe, případně se ohřát, pokud zrovna sqotuje - což při dnešních teplotách není nic moc. Výjimečně se může osprchovat nebo si vyprat. Ale toť vše. Nemá klíče od bytu, nemůže tu zůstat bez mé nebo manželovi přítomnosti, nemůže tu přespat.
Ze začátku prosil a sliboval, jak už všechno pochopil a jak už se změnil a bla bla bla. Pokaždé to skončilo stejně - začínal studovat 3x střední školu. Vydržel max do pololetí, kdy buď odešel sám, nebo byl pro nadměrnou absenci vyhozen. jeho pobyt v domácnosti vždy skončil zmizením peněz či vybavení. A když už to vypadalo, že se s manželem vážně rozvedeme, a já s dětmi se odstěhuju daleko k rodičům (přes 200 km), kde budu mít zázemí, tak jsme syna definitivně vyhodili a už přes rok žijeme bez něj. Vztahy jsme v rámci možností zachránili a syn má zodpovědnost opravdu jen sám za sebe, stejně jako my máme naši zodpovědnost k sobě a našemu manželství.
radka (IP adresa: 195.113.110.99)
  • 
28.1.2015 11:27:16
Ne? takže pravděpodobné týrání dětí se musí nahlásit, ale kriminální činnost ne?
překvapujou mě tyhle zákony
Adelinkaa 1 dítě. 75195
28.1.2015 11:27:04
K tomu Libiku, že Tě bohužel vlastní syn úplně nezdrtí a nezničí, vím o čem mluvím, když jsem syna dostala do diagnostáku, asi nepochopí, kdo to nezažil, fantasticky jsem si oddechla, ten klid že tě nikdo nedrtí a neubližuje tě. Věř, že v určitou chvíli jde o tvé duševní a někdy fyzické přežití..i vlastní dítě se může změnit v agresora s kterým se nedá žít..
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 2237  [Dalších 2117 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.