Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Danulu | 23974 |
21.1.2018 1:12:41
Jinak souhlasim.s temi.leky, zjistit odkud to ma
|
Danulu | 23974 |
21.1.2018 1:11:48
Kobliho jemu je 16 a ty se ptas kde bere marjanku.a pivo? Myslis ze ma rodice porad za zadkem? Moje 17 leta kouri marjanku taky obcas a pije alkohol,jako vetsina nactiletych
|
Koliha velká | 153026 |
20.1.2018 23:37:39
Když odhlédnu od samotné problematiky nelegálního prodeje léčiv, přemýšlím, jak je navíc ještě možné, že se k nim dostane nezletilý - a to nejen k léčivům, ale i k marihuaně a alkoholu, aby je tím zapíjel? Kde se pohybuje, kde na to bere? Máte nad ním dohled, zvlášť když má psychické problémy?
Trestným činem s možnou vysokou pokutou je prodej léků takovou cestou, ne jejich užití. Promluvit o tom se synovou lékařkou je možné, žádné hlášení či povinný odvoz někam synovi nehrozí. Každopádně se syn vystavuje velkému riziku, protože léky mohou být padělané a tudíž škodlivé, nebo přímo toxické! Navíc bez znalosti synova celkového zdravotního stavu včetně psychiatrické diagnózy není možné si takový lék vzít, protože nejde odhadnout důsledek, je možné, že pro něj budou benzodiazepiny absolutně nevhodné! Syn musí toto vědět, a oba rodiče, případně další příbuzní se musíte sjednotit a stát tvrdě na svém, že už se taková věc nesmí opakovat. Pokud byste zjistili, kde a od koho syn léky koupil, nahlašte to na SÚKL, mají na to formulář. A pokud by syn toto opakoval, asi bych postupovala stejně, jako kdyby zneužíval jakékoliv jiné drogy - tj. obrátit se na Sananim apd. a postupovat dle jejich rad. |
x.sky | 92133 |
20.1.2018 23:26:54
"Vždyť by ho za to mohli i zavřít, brát nelegálně psychotropní látky"
"lékařce to raději neřeknu, aby třeba syna neoznámila nebo nevolala policii kvůli prodeji drog" Zbytečně bych to nedramatizovala Na léky ze skupiny benzodiazepinů časem vzniká závislost, ale bere je spousta lidí a do vězení je za to určitě nezavírají. S ošetřujícím psychiatrem bych to ale probrala, myslím, že je to pro něj podstatná informace. |
Šuplík | 137953 |
20.1.2018 23:25:13
Predevsim to rekni jeho lekarce a pozadej ji o pomoc.
|
Puma | 54527 |
20.1.2018 23:22:21
Jestli toho bral pravidelně víc, měl by vysazovat postupně, jestli se nepletu.
|
Jitys | 125882 |
20.1.2018 23:16:09
Našla jsem např. toto http://www.benzo.cz/
|
Jitys | 125882 |
20.1.2018 23:13:24
Tak pokud to nechceš říkat jeho Dr., psychiatričce, tak by se asi šla poradit do nějaké protidrogového centra, poradny, linka důvěry apod.
|
Lucie885 | 121072 |
20.1.2018 23:00:47
Ahoj, mám syna, který má určité psychické problémy, bere Asentru, tu má legálně předepsanou od dětského psychiatra - je mu 16,5 roku. Nedávno jsme našli v jeho stolku krabičku diazepamu - vím, co je to za svinstvo, jenže to mu nikdo nepředepsal. Pak z něj vypadlo, že to sehnal načerno na černém trhu přes kamaráda. Hrozné. Vždyť vlastně fetuje - on mi přišel několikrát takový divný, mlel nesmysly, chodil po bytě a říkal, jak by si chtěl vzít sousedku za ženu, že má chuť ještě na rum nebo na další prášek. Už zkoušel 1x nebo 2x marihuanu, ale to mu nic nedělalo, říkal, že to nebylo ono. Ale po Diazepamu se prej skvěle sjede, jaký jsou to super stavy. Řekla jsem to manželovi - bývalému, jsme rozvedeni a ten řekl, že okamžitě mám všechno vyhodit a jestli ještě najdu 1 pilulku tohohle svinstva, mám ho hned vézt na odvykačku. Tak jsem všechno vzala, předevčírem spláchla do záchoda. Ale syn řekl, že je to jeho život a že si to sežene znova. Vždyť by ho za to mohli i zavřít, brát nelegálně psychotropní látky. Nejlepší prej je, když si na to ještě dá pivo. Jsem zoufalá, vždyť tohle může být cesta k drogám....lékařce to raději neřeknu, aby třeba syna neoznámila nebo nevolala policii kvůli prodeji drog. Závislost na tomto léku je prý hrozná. Jeho kamarád si ho prý vzal taky a dělalo mu to fajn.
Achjo...jsem vyřízená, co dělat?? |
Dooly. | 12201 |
3.3.2017 18:52:36
Ano,byli jsme loni.určitě si děti pamatují víc než z obyčejné přednášky
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.