Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Persepolis | 107413 |
29.3.2014 12:06:03
Rachel, to co píšeš je pravda, bohužel.
|
Pam-pela | 97353 |
29.3.2014 12:05:55
Eleonor, je...a kolik rodičů to dokáže?
Když vědí, že to s nějvětší pravděpodobností to jejich dítě zabije? |
Eleonor | 56469 |
29.3.2014 11:46:52
Píšeš, že se možná rodiče starali až moc.
Že syn možná hledá únik, že se mu moc nedaří. Nedávám vinu rodičům, jen rodiče musí pochopit, že te´d musí zabrat syn, bez nich. To by pro mě bylo nejtěžší. Nezmění se to podle mě, ale podle něho. Mohu podpořit, ale pozor ať nepodporuji v současném stavu, který jsem stejně neuhlídala a ani neuhlídám. Beru to podle sebe, chtěla bych dítěti pomoc teď , hned. Jenže, jejich syn je fe´ták a plnoletý, musí to zvládnout sám !!! To je možná pro rodiče nejhorší přijmout. Od známých dcera měla termín léčebny, předtím měla absolvovat detox, jenže ani to se nepodařilo. |
Pam-pela | 97353 |
29.3.2014 11:38:45
A jestli máte tak veliké neúspěchy a vlastně tak mělé výsledky v léčení, jestli by nebylo od věci místo toho- hledat chyby na rodičích a tímto způsobem vést děti, že jim bylo ublíženo a že chyba vlastně není u nich - hledat právě chyby, které dělají ony...ti závislí. Najít jim východisko z toho bludného kruhu, ve kterém se ocitli...
Jiný psotoj a náhled na život a jiné řešení jejich problémů, pocitů a tak |
Pam-pela | 97353 |
29.3.2014 11:36:10
Sašo, to je teda odvážné tvrzení...že z 95% je problém s drogami vina rodičů.
Co genetická výbava dítěte, co vrozené vlastnosti a sklony nějakým způsobem řešit problémy, co sklony k závislosti. Děti máme, dvě hjsou velké a nefetují...ale syn okolo 17. roku věku byl asi půl roku závislý na alkoholu. Taky krom jiného kouří a vlastně i starší dcera...osvěty a příkladů měli dost...i dostatečnou péči, pochopení a lásku. O mladší dceru jsem m,ěla nedávno strach, byla drogami fascinovaná, jak jsem tu psala, zdá se, že to bylo období. A ač mám sebereflexi hodnbě velkou a chybu hledám vždycky nejdřív u sebe, nepřišla bych na to (a ani psycholožka), proč to tak bylo. Mladšího syna neodhadnu, zatím se jeví takový docela zralý na svůj věk, hodně o věcech přemýšlí...ale ani ze jednohpo bych nedala ruku do ohně, že by nikdy nesklouzli někam, kde by to bylo problěmatické. Protože pokud je to téměř 100% výchovou, jak píšeš, tak co ty rodiny, kde je víc dětí a na "šikmé ploše" většinou skončí jen jedno dítě? |
DaVinci | 49945 |
29.3.2014 11:23:55
Sušená marihuana, často pěstovaná uměle pro větší účinky.
|
Saša 2/98 | 89421 |
29.3.2014 11:21:21
No možná to není pokaždé chyba ve výchově, ale v 95 % ano. Nejen u drogově závislých dětí, ale i u ostatních problémů se nakonec ukáže, že něco nezafungovalo v minulosti - ve výchově.
Začít s nimi pracovat jinak..... ono je problém, že primárně máme většinou nejvíc práce přesvědčit rodiče buď, že je třeba začít řešit včas (mají pocit, že jejich dítěte se to netýká), když už si přiznají, že dítě je závislé, tak mnoho rodičů řeší, že nedostudují a moře času věnujeme tomu přesvědčit je, že škola se musí odsunout do pozadí a řešit zásadní a základní věc - závislost. Bohužel nepracuju v neziskovce, kde je práce založená na dobrovolnosti... já mám zákonnou povinnost řešit dítě, které je ohrožené (čímkoli - tedy i závislostí) i přes odpor rodičů. |
Červená řepa | 55518 |
29.3.2014 10:54:04
zavolat do SANANIM, poradí, jaké jsou možnosti pro dítě i rodiče, jak postupovat i možnosti léčby (kromě léčeben existují podle mě vhodnější terapeutické komunity, je jich v čr dost). Dělají kompletní poradenství v této věci.
|
Ráchel, 3 děti | 76748 |
29.3.2014 10:51:39
ale tý bylo 16, to je jiná situace
|
Ráchel, 3 děti | 76748 |
29.3.2014 10:49:56
tak možná je na čase s nimi začít pracovat jinak, ne? dostat se z drogové závislosti je možné
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.