Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
Saša 2/98 | 89421 |
29.3.2014 7:56:33
Bohužel nejsem z Brna, ale pro středočeský kraj máme občanské sdružení Semiramis, které pomáhá jak osobám závislým, tak jejich blízkým. I když je chlapec zletilý, zkusila bych se zeptat na OSPODu na oddělení prevence kurátorů pro mládež, budou mít o místní situaci přehled a budou schopni poradit konkrétní sdružení na pomoc.
|
Jitys | 125882 |
29.3.2014 7:55:45
No jo Sašo, ale co je to vychovávat? Co když to děláme špatně? Třeba děláme něco, co nepovažujeme za rizikové, ale dítě to vnímá jinak? Ach jo, přijde mi, že dnes je těch nástrah nějak víc než za nás.
|
Saša 2/98 | 89421 |
29.3.2014 7:52:43
Jitys nezdá se mi tam to slovo "plíživě".... nevím, co si mám pod tím představit.... A jak tomu předejít? Vychovávat, vychovávat a vychovávat... znát svoje děti, včas jim nastavit hranice, mluvit o drogách, ukazovat důsledky... a pak už se jen modlit, aby byly dostatečně silné, vychované a informované, že když potkají nějaké blba, který jim to nabídne, tak odmítnou..
|
Jitys | 125882 |
29.3.2014 7:45:31
Jak se stane z tichého, hodného, ochotného kluka člověk, který je závislý na drogách? Ptám se na to, protože tohle je moje noční můra, aby jednou naši kluci do toho nespadli. Jak se tomu dá předejít? Co jako rodič můžu dělat pro to, aby k tomu nedošlo? Nedávno mě více méně šokoval švagr, který přiznal, že většinu drog zkoušel a závislým se nestal. Podle mého je to ale dráždění hada bosou nohou. Jak docílit toho, aby děti neměli ani chuť to vyzkoušet? Pro mě je to nepochopitelné, nebyla jsem nikdy ani opilá, nekouřím. Takže se bubu hodně těžko vyrovnávat u našich kluků už jen s tím, když budou kouřit, přehánět to s pitím.
|
Pam-pela | 97353 |
29.3.2014 2:28:05
Syn mojí kamarádky, vždycky strašně hodný, tichý a ochotný kluk (22let), plíživě dospěl k závislosti na drogách.
Bydlí s rodiči v jedné domácnosti, veškerá dostupná domácí opatření ohledně peněz atd. už udělali, ale začíná být agresivní, rozbíjí věci atp. Sám už začíná nahlížet neúnosnost situace, bohužel převážně v době, kdy mu je špatně a neví kudy kam. Na mráz ho vyhodit nedokážou, jak se psalo v minulé diskuzi. problém je ten, že v okamžiku, kdy je on rozhodnout jít se léčit, není v léčebně volné místo a je nabídnut termín cca za měsíc. Je to proto, že je to cílené, aby se prověřila vůle k léčení závisláka? Nebo je to proto, že nejsou volné kapacity?¨ Existuje nějaké centrum, kam by se oni jako rodiče mohli obrátit o radu a pomoc? Nebo nějaké soukromé zařízení? Myslím, že uvítají každou technickou radu, nebo nějakou aspoň telefonní linku jako virtuální radu pro ně pro konkrétní případ? Pokud by to bylo v okolí Brno, Zlín, bylo by to ideální. Moc díky. |
Alzbeta1970 | 139900 |
3.3.2014 10:43:20
to je těžké, hlavně, když nebude mít dojem, že on nechce brát drogy, tak toho nikdy nenechá, aji kdyby jste se rozkrájela pro něho. Spíše bych hledala proč? Nudí se? Nemá hobby? Je bez zájmu? S kým se stýká.
Chodit za ním a říkat mu, ne to ne a máš zaracha a končíš, mu určitě nepomůže. |
Smazak | (IP adresa: 89.103.33.20) |
• |
11.12.2013 7:54:55
Ne speed je amfetamin ..
Metanfetamin je pervitin |
Kristýnkaaa | 139813 |
20.11.2013 15:02:15
Telo vydrzi fakt hodne a je to o genice a stesti:)
|
Jana | (IP adresa: 46.33.112.72) |
• |
8.10.2013 19:56:09
Je fakt že já stašně trpím v době kašle a to do slova...Codein je jediné co mně pomůže a taky je fakt že se vždy po první tabletě cítím jako bych byla nějak mimo....beru na štěstí jen jednu až dvě tablety denně...je to věc kdy mně to chytná jednou za rok tak mizerný kašel tak si určitě závislost nevybuduji ale věřím tomu že určitě to nějaký opiát je..jinak bych se nectila tak jak jsem popisovala.
|
Maugha | 107080 |
8.10.2013 17:13:11
Ne, nefunguje.
Tady třeba přivedli předvést čmuchací psíky do školy a hned měli úrodu: http://www.novinky.cz/diskuse?id=336774&articleId=/krimi/315528-policiste-ve-skole-predvadeli-sluzebni-psy-u-tri-zaku-nasli-konopi.html§ionId=3 |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.