Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
marketke | 83161 |
11.7.2014 18:39:03
Mám všité nové čočky před 9-ti lety ve 38 letech a super. Měla jsem 12 a 13 dioptrií a klasickou krátkozrakost bez dalších vad. Potíže jsem neměla žádné a viděla jsem dobře hned po sundáni obvazu. Nyni mám na dálku stále 0 dioptrií , ale začínám vidět hǔř na blízko, to mě ale upozornili, že to přijde s věkem. Brýle na to zatím nenosim, stačí silnější světlo.
|
LucKa66 | 95515 |
11.7.2014 17:30:24
elkové kontraindikace:
Věk pod 18 let Autoimunitní onemocnění (systémový lupus erytematodes, revmatoidní artritida, Sjögrenův syndrom, ...) Těhotenství, kojení Užívání některých léků (steroidy, imunosupresiva) Kontaktní sporty (box) Těhotenství, kojení Oční kontraindikace Nestabilní refrakční vada (v posledních 2 letech změna refrakce více než 0,5 D) Glaukom Úrazy oka Keratokonus Velmi široké zornice Tenká rohovka Syndrom suchého oka |
LucKa66 | 95515 |
11.7.2014 17:28:03
RA je určitě kontraindikací i v ČR. Pokud by tě vzali tak jim jde jen o prachy...
|
Petra+3 | 85038 |
11.7.2014 17:23:20
Mám 36, obe oči operované v 18ti - 9dioptrií. Asi 15 rokov super, zostalo mi len 0,5 dioptrie, ale posledné roky sa mi oči začali dosť zhoršovať (3 tehotenstvá, 3pôrody, dole vodou to začalo ísť po tom treťom - neviem, či to má súvislosť), momentálne mám 1 a 3 dioptrie a mám pocit, že postupne je to horšie a horšie, znovu operovať u to nejde, vtedy ufikli, čo sa dalo.
|
babiki | 4116 |
11.7.2014 17:18:45
Mam revmatoidni artritidu, v CR by me vzali, ale tady v UK je to kontraindikace Toz nevim jak se rozhodnout.
|
Hanka+2 | 33843 |
11.7.2014 14:55:31
Byla jsem před 15ti lety v Lexumu v Praze na odstranění krátkozrakosti - 2,5 a 3,75 dioptrií. Dnes je mi 41 a mám na obě oči 0. Za mě spokojenost velká. NOsila jsem kontaktní čočky, investice se mi vrátila asi za 4 roky. Akorát mě mrzí, že jsem k nim tenkrát jezdila přes celou Prahu a dnes sídlí vedle nás na Budějárně
|
Lezeleze | (IP adresa: 88.100.176.27) |
• |
11.7.2014 12:31:52
Nakonec jsem do toho nesla. Odradilo me to, ze mam na jednom oku neco jako castecnou tupozrakost nebo co to je - normalne vidim, kdyz je zkorigovane tak i ostre, ale treba kdyz ctu text, tak ho sice prectu, ale nechapu, co ctu. Obraz z obou oci se mi nesklada prostorove dohromady. Proste jedno oko je hlavni a druhe to "zezadu" jisti. Vsichni se tvarili, ze o necem takovem nikdy neslyseli a predstava, ze by se operace nejak nepovedla a hlavni oko by treba videlo hur nez to druhe nebo tak... Navic mi nikdo nemuze slibit, ze by se korekce povedla na 0. Kdyby tam neco zbylo a ja stejne musela nosit bryle...
|
Annie01 | 96459 |
11.7.2014 10:46:56
V rodině máme dva spokojené lidi s odstraněnou krátkozrakostí (jeden je po operaci skoro 20 let). Ale taky mám dvě kamarádky, u kterých nastaly vážné komplikace, řešilo se to dlouho, o zrak nepřišly, ale i tak mi to stačilo k tomu, že nosím svoje čočky ráda a bez reptání.
Moje očařka navíc odstranění krátkozrakosti po čtyřicítce vysloveně nedoporučuje. Nemám vadu tak výraznou (cca 3 dioptrie), abych bez brýlí nebo čoček nedošla doma na záchod. Takže se držím toho, že oči má člověk jenom jedny. mmch Kambalo - čočky si nechala vyměnit ve Zlíně moje ségra - bylo by to vyprávění na dlouho, nic příjemného a rozhodně ne s dobrým koncem. Vidí mizerně a navíc se to nedá korigovat brýlemi. Po očařích běhá řadu posledních let, ale ideální řešení neexistuje. |
heroes | 81875 |
11.7.2014 10:03:30
A jak seš na tom ted? Četla jsem hodně starší diskuze kde byly i tvoje problémy tak mě zajímalo jak to nakonec dopadlo.
|
Stáňa * | 7932 |
11.7.2014 9:59:29
Oči jsem si nechala operovat měsíc před 37. narozeninami, letos to budou 4 roky.
Měla jsem pouze krátkozrakost. Na dálku vidím stále dobře, problém mám jen za pološera a šera, kdy vidím výrazně hůř. A taky při přechodu, tj. když si čtu a pak zvednu hlavu a podívám se např. na televizi. Na čtení brýle nepotřebuji. Znám pár lidí, kterým se do roka od operace oči zhoršily ale vyřešila to následná korekce. A jednu nyní 50, která si to nechala dělat v cca 45, byla pak na korekci a nyní, po pěti letech má 1 dioptrii, brýle na čtení ale nepotřebuje. Ostravando, jakou reputaci má klinika Duovize v Praze? |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.