| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Laserová operace očí

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 946  [Dalších 646 >>]
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 38107
22.10.2010 20:59:37
Taky o tom občas přemýšlím, život bez brýlí, když jsem byla mladší a chtěla jsem se líbit klukům tak jsem si operaci moc přála. Chtěla jsem být hezká kočka, za kterou se kluci budou otáčet, přece jenom za brýlema se toho hodně schová. Dokonce jsem na to měla jednou i peníze, ale nastala situace v osobním životě takové, že na to najednou nebyli myšlenky a pak už jsem o tom neuvažovala. Neumím si ani představit život bez brýlí. Ale když čtu, že bývají často komplikace tak si myslím, že je to pro mě zbytečný risk. A navíc ten důvod, že se chci líbit mužům tak nějak pominul - protože teď se chci líbit jen mým dvěma chlapečkům a manželovi a ti mě mají rádi i s brýlemi.

Mám dpt slabší - 2 a 4 - kdybych měla silné jako ostatní tady, tak bych o tom uvažovala mnohem více.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 38107
22.10.2010 20:53:18
Jestli ti to tak vyhovuje, tak ti to neberu. Je to pro mě teda nepochopitelné ale respektuji. A nehorší se ti to? Mě právě nenosením brýlí asi za 4 roky v pubertě se zvedla dioptrie na každém oku cca o 1. Co jsem začala později nosit brýle pravidelně, tak se mi růst zastavil a mám už je stejné desítky let.
adriM+M+N 55217
22.10.2010 20:43:52
Tak vidím že to má asi každá jinak :-)
Já byla v Lexumu v Praze a operace mě nebolela, byl to pouze nepříjemný pocit,že vím že mi něco dělají s okem, ale fakt jsem nic necítila ani bolest ani pach.
Byla jsem před pěti lety a neměla jsem extrémně velké dioptrie - kolem těch čtyř a astigmatismus a proto mi stačila operace "jednodušší" ale trochu bolestivá a ta bolest první a druhý den byla teda ukrutná, oči jsem nemohla vůbec otevřít. Takže nebolela mě operace samotná ale cca dvě hodiny poté to začalo a bylo to kruté. Ale znám spoustu lidí kteří byli také na jiných typech operací a ty to nebolelo téměř vůbec!
Ale každopádně už vidím zase trošku rozmazaně, asi bych někdy potřebovala zase zajít k oční to změřit...Takže mi to dali na nulu ale nemohli odstranit vadu, která teprve nastane a já mám údajně ten typ vady která se s věkem jen zhoršuje...
Pracuji denně min. 9 hodin u pc a fakt to pociťuji.
Já brýle měla někdy i ráda, ale pouze jako doplněk, jakmile mě někdo dával do škatulky brýlatých tak už se mi to moc nelíbilo ~f~ Ale doma na telku apod. to být muselo,nic bych neviděla.
Čočky bych si do očí nedala, je mi to hrozně nepříjemné. Navíc finančně mi pak přišla levnější už ta operace než čočky dávat celý život...
Takže nelituji, ale kdybych měla ještě jít, určitě bych zvolila jiný typ operace.
Jinak určitě by ti to do nuly nebo téměř do nuly dali, dnes už jsou modernější typy operací, s tvými dioptriemi bych do toho šla. Přeji hodně štěstí v rozhodování ~;((
Fatale 83374
22.10.2010 20:43:04
Oči jsou orgánem, který podléhá játrům, takže jakákoli úleva játrům se pozitivně projeví na očích a naopak. Je to podle čínské medicíny a funguje to.
16.5Salám&Lajka14 5453
22.10.2010 20:06:41
Tak rozmazaný, no, ale mně to fakt nevadí. ~;)
boží žena 67104
22.10.2010 20:04:22
ja bych nyní bez brýlí neviděla ani na počítač a to mám brýle na dálku
boží žena 67104
22.10.2010 20:03:37
spíš rozmazaný ne?
Sentralena 110801
22.10.2010 20:01:35
Tak holky, moc díky za příspěvky, myslím, že na žádnou operaci nakonec nepůjdu, na odklopování a přiklopování pokličky, pach spálené rohovky a jiné pikantnosti nemám moc chuť.
Radši budu do smrti mít ty vysoký dioptrie.
Díky moc za rady, Sentralena
Simeona+3 110315
22.10.2010 19:43:35
No to se nedivím. Tak dobře pořiď!~;((
16.5Salám&Lajka14 5453
22.10.2010 19:34:43
Fisty,
neřídím. Řidičák sice mám, ale za volant nesedám. ~;)
Já nevím, čím to je, asi jsem nikdy dobře neviděla, ani jako dítě - coby mimino jsem třeba dost šilhala, právě tím "horším" okem, na kterém mám tři oční vady najednou... a brýle mi napsali v osmi letech. Jenže pro mne to byl prostě od začátku šok a nakonec jsem usoudila, že TAKHLE prostě vidět nechci. Hrozně blbě se to vysvětluje, ale zkrátka je mi ten svět zakrytej igelitovou plachtou příjemnější, cítím se v něm bezpečně, protože ho znám a umím se v něm pohybovat. Když si vezmu brejle, jsem tak dezorientovaná, že zakopávám i o schody, protože jsou jinde než jsem zvyklá a vypadají jinak.
Když jsem si nechávala dělat ty poslední brýle (shodou okolností proto, že mi kamarádi koupili k narozeninám starý auto a chtěli mne donutit začít řídit a nosit brejle), tak jsem šla do optiky, kde obsluhovala milá mladá slečna a když jsem si ty hotový brejle nasadila, tak koukám, že má obličej samou červenou vyrážku... proč mám takový věci vidět, když v "mým" světě jsou všichni tak nějak hladší a hezčí? ~;)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 946  [Dalších 646 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.