| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Uprchlická krize

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 25855  [Dalších 25835 >>]
*Hany 30864
7.8.2017 23:27:41
Italské policii se podle všeho zdařilo infiltrovat posádky některých lodí.

"Ve středu 2.8. zadržela italská policie plavidlo německé neziskovky Jugend Rettet („Mládež zachraňuje“). Jugend Rettet je studentská organizace založená před dvěma lety, vybírající na svoji činnost dary od veřejnosti. Poslední rok a něco se plaví ve Středozemí a převáží trosečníky do italských přístavů.
(Nizozemský deník De Telegraaf upozornil na to, že zveřejněné dary nejsou tak velké, aby neziskovce pokryly 130 000 € na zakoupení bývalé rybářské lodi Iuventa a 40 000 € měsíčních nákladů na její provoz. To bude jistě také zajímavé téma. Jedná se o altruismus nebo o velmi specifické podnikání?)
Podle italské policie jsou členové posádky podezřelí ze spolupráce s pašeráckými mafiemi. Důkazní materiál zahrnuje mimo jiné odposlechy, z nichž malá část byla ve čtvrtek Italy zveřejněna. Na zveřejněných nahrávkách se volající domlouvají na tom, jak úřadům znesnadnit identifikaci lidí. Další italský deník, La Stampa, zveřejnil policejní fotografie, na nichž loď neziskovky překládá lidi přímo z člunu na klidném moři, pouhé dva kilometry od libyjského pobřeží. Člun se nenachází v žádné rizikové situaci a pašeráci se s aktivisty zdraví jako staří známí. (Odkaz zde. Italské policii se podle všeho zdařilo infiltrovat posádky některých lodí.)
Osobně považuji za zajímavé, že jako první byla potrefena právě německá neziskovka. Domnívám se, že to znamená, že s celou akcí tiše souhlasil Berlín."

Zdroj:
http://neviditelnypes.lidovky.cz/migrace-uredne-zabaveno-0sl-/p_zahranici.aspx?c=A170804_231048_p_zahranici_wag

Stejné informace i od Tomáše Zdechovského, který už roky objíždí Evropu.

"Pořádný vlastní gól si dali tento týden příslušníci neziskové organizace Jugend Rettet, které úřady ve středu 2. srpna zabavily loď s označením Iuventus. Ze začátku tvrdili, že jde o rutinní kontrolu do doby, než italské úřady zveřejnily fotografie a videa, která je usvědčují ze spolupráce s libyjskými pašeráky.
Ti jim nejen na místo přiváží opakovaně zásilku uprchlíků a u lodí si odmontovávají motory pro nové čluny. Všechny materiály natočil a zdokumentoval policista v utajení, který již delší dobu sledoval činnost podezřelých neziskovek v libyjských vodách. V originále o celém případu napsal Corriere della Serra, který přeložila na blogu Monika Pilloni.
Jen jako zajímavost italská média také zveřejnila, že zastupovat tuto organizaci bude vyhlášený italský právník Leonardo Marino, jehož hodinová sazba nepatří k nejlevnějším. A italská média se hojně ptají, kde na to organizace vzala? Stejně jako na placení drahých advokátů odmítnutým žadatelům o azyl, kteří následně prodlužují řízení o návrat."

Zdroj: http://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=617515
iiiiiiiiii 69750
30.7.2017 22:05:20
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/217411000370728/video/559468
iiiiiiiiii 69750
27.7.2017 19:42:55
Posun na idnesu znát je, ale tu trapnou reportáž v burkinách na Máchově jezeru si mohli odpustit. V kontextu s tím mi přijde vtipná a smysluplná reportáž Reflexu, kdy redaktoři navštívili čestlický akvapark. Novinářka Leila Chadalíková v burkinách vypadala přirozeně, popsala, jaké byly reakce (žádné) ostatních plavců i své pocity v burkinách.

Reportáž jsem četla v tištěné podobě v čísle 29, na stránkách Reflexu je většina přístupná jen pro předplatitele.

http://www.reflex.cz/clanek/video/80644/den-v-burkinach-na-socialnich-sitich-by-cesi-kamenovali-v-realite-si-vas-ani-nevsimnou.html
*Hany 30864
27.7.2017 17:09:45
Voliči si už nechtějí nechávat nadávat do nácků jen za to, že by uvítali, kdyby se pomáhalo potřebným, a ne těm nejdrzejším.
xxxxxx2 134466
27.7.2017 16:48:16
iiii - posunu na idnes jsem si také všimla. Dokonce i občas napíšou nezaujatý článek o Izraeli. Řekla bych, že to bude blížícími se volbami. Majitel Babiš nechce být před volbami spojován s promigrantskými názory, které zastává malá část populace, která by ho stejně nevolila (o tento segment se již rve TOPka a Zelení).
iiiiiiiiii 69750
27.7.2017 16:09:33
Když jsem ten článek četla, vzpomněla jsem si na "xenofoba" Pelíška...

Nejsem si jista, ale někde jsem četla, že v pondělí vyjde oficiální studie, která sledovala roky 2015-2016.
Jsem opravdu zvědavá... Zvědavá na ty reakce.

Dost mě také v poslední době překvapily články od některých konkrétních novinářů na Idnesu, kteří až donedávna psali vyloženě pozitivní zprávy o uprchlících. Nyní začínají psát jinak. A nevšimla jsem si toho jen já, v diskusích pod články se tomu věnuje dost diskutujících.
Co se děje?
*Hany 30864
27.7.2017 15:44:23
"V německém zpravodajství během migrační krize často vítězily žádoucí názory politické elity nad objektivními informacemi. Vyplývá to z nové mediální analýzy, kterou provedla německá Nadace Otto Brennera.

Ti, kdo měli jiný názor, byli podle něj umlčeni, zesměšňováni prostřednictvím doprovodných fotografií nebo označeni za radikály, rasisty a extremisty.

„Tímto postupem média jen dále rozdělovala společnost,“ uvedl Haller. „A nyní máme před sebou otázku, jak tuto rozdělenost a nedůvěru překonat,“ dodal."

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/nemecko-media-migracni-krize-dgm-/zahranicni.aspx?c=A170726_2341052_zahranicni_aha
xxxxxx2 134466
18.7.2017 14:36:36
Zetko - pokud půjdou migranti z Itálie dál, tak klesne tlak na italskou vládu s tím transportem migrantů z Libye cokoliv dělat. A to by nebylo dobré. Italové tlačí na evropské řešení, solidaritu, kvóty na migranty - a vše jen proto, že nejsou ochotni zakročit proti mafii. Nejspíš i kvůli korupci. Teď si tam ještě chtějí schválit zákon, že dítě narozené na území Itálie dostane automaticky italské občanství a stejně tak dítě, které alespoň 5 let chodí v Itálii do školy. To mi smrdí dost objednávkou k podpoře migrantského businessu.
iiiiiiiiii 69750
18.7.2017 14:35:56
O tomto problému hodně píše paní Monika Pilloni, přidává i odkazy na italské weby.

http://pilloni.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=613531

Zajímavý je i rozhovor s italským mluvčím hnutí Generace Identity:

"Chceme udělat to, že poplujeme do pátrací a záchranné oblasti (SAR), budeme monitorovat lodě neziskovek a nahlašovat jakoukoliv jejich zakázanou aktivitu. Chceme zahájit spolupráci s Libyjci, abychom mohli najít lodě pašeráků dříve než je najdou lodě neziskovek, aby se tak mohli zatknout viníci a imigranti mohli být odvezeni zpět.

My chceme dohodnout spolupráci s Libyjskou Námořní hlídkou z Tripolisu pro případ až najdeme - jestliže najdeme loďku pašeráků s naloženými imigranty, abychom mohli poskytnout první pomoc imigrantům a tudíž zachránit životy a zavolat Námořní hlídku aby přijela, převzala loďku, mohla zatknout pašeráka - jestliže bude přítomen, mohli se odvézt zpátky imigranti a aby se zničila loďka pašeráků, potom co se imigranti přemístí na jiné bezpečné plavidlo."

Zdroj: http://pilloni.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=614032

iiiiiiiiii 69750
18.7.2017 14:28:22
"No - tak nějak je mi jedno, jak to tam vypadá"

Binturongg, rok 2015 (http://www.rodina.cz/nazor18324152.htm)

" Chce se mi brečet. Tušila jsem to, hodně to prosakuje už delší dobu, jak to vypadá v detenčních táborech, ale už dlouho se nikomu nepodařilo mi takto vyrazit dech.
Jsem na ty děti nějak trapně přecitlivělá a k tomu se přidává hrůza a úžas, co máme v armádě za šmejdy a hovada, když dokážou týrat nemocné batole.

A celé té hrůze velí slizký a populistický, nevzdělaný, primitivní xenofob Chovanec.

Je mi fakt zle!

(...)

Pořád doufám v Boží mlýny...
--------------------------------------------------

Mimochodem, ve svém okolí teď slyším na ministra Chovance chválu za to, že chtěl, aby agentury, které sem dovážejí ve velkém zahraniční zaměstnance, za ně odpovídaly po celou dobu pobytu v ČR. To je velmi rozumné rozhodnutí.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 25855  [Dalších 25835 >>]
Zdejší témata

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.