| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porodní plán

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1070  [Dalších 1040 >>]
Alca 145121
10.11.2016 10:21:41
No ono bohužel některé porodnice začínají přistupovat k tomu, že můžete vyplnit jen jejich vzorový porodní plán. Třeba v pražském Podolí zavedli novou "smlouvu o poskytování služeb", kde je výhradně napsáno, že rodička může požadovat jen věci uvedené ve vzorovém plánu (samozřejmě, že ty nejdůležitější jako volba polohy tam nejsou) a pokud smlouvu podepíše, tak nic jiného vyžadovat nemůže (protože by to údajně mohlo ohrozit kvalitu péče o ní a dítě). Podpis této smlouvy je nutný provést už při registraci - tj. ve 14. týdnu!!! (kdy spousta zejména prvorodiek ani entuší, jak chce rodit) - jinak nebude žena k porodu v této porodnici zaregistrována.
Celá tato situace mi vůbec nepřijde jako košer a některé právničky, které se angažují v přirozených porodech, ji dost zpochybňují, že je protiprávní..... Každopádně zatím to tam ak funguje.
Gertruda 71818
10.11.2016 10:19:57
Tohle je Podolí. Necítím se na porod doma, jsem stará a úzkostlivá a moc si nevěřím, a necítím se ani na to jet někam dál, protože minule jsem porodila do tří hodin od první kontrakce.
Padá na mě prostě trochu deprese, že člověk v tomhle stavu musí vést nějakej boj. Nechce se mi vést boj, chtěla bych se ponořit do sebe a duševně se připravovat. Takhle mi stoupne tlak, jen pomyslím na nemocnici. Nejvíc mi jde o to nebýt separovaná od svého dítěte, jako minule. To si pořád, ani po deseti letech, nemůžu odpustit, že jsem se nebránila. V krajním případě jsem odhodlaná rodit ambulantně, kdyby nebylo zase místo nebo tak.
withep 93862
10.11.2016 10:01:50
Ono se to správně jmenuje Předem vyslovené přání, a je to k něčemu dobré tam, kde existuje více možností - prostě napíšeš, kterou možnost preferuješ či odmítáš, a pro zdravotníky je to závazné. Porod jako přirozený proces se naplánovat nedá, ale právě proto, že přirozený proces se v porodnici poštěstí jen málokomu, sepisují ženy Předem vyslovená přání, aby zvýšily šanci, že do něj bude zasahováno co nejméně. Pokud např. v daném zařízení nastřihnou hráz 4 z 5 žen, a já to nechci, napíšu, že to nechci. Nebo ti připadá v pořádku nechat do sebe řezat jenom proto, že je to tam obvyklé?
withep 93862
10.11.2016 9:55:46
Nejdůležitější je vybrat co nejpřátelštější, nejhumánnější, "nejpřirozenorodější" porodnici. Nejvíc záleží na personálu, ale i technické podmínky jsou potřebné (soukromí na sále, dostatek prostoru, útulno,...). A dále vzít si s sebou vlastní PA nebo dulu nebo aspoň kamarádku, která tě podpoří, zastane se tě, bude trpělivá.

Formulace z tebou citovaného vzoru by mě jemně nasměrovaly k hledání jiného zdravotnického zařízení... a nebo ho aspoň ho aspoň zahoď a sepiš si svůj vlastní, nekonfliktním, ale rozhodným tónem. Přeju si to a to. No a potom to s nimi předem zkonzultuj, a kdyby s něčím měli problém, ptej se dál a snaž se najít kompromis. A nebo budeš mít další důvod hledat další porodnici. Nebo PA k porodu doma.

Mrzí mě, že si něco tak přirozeného musíme prosazovat, že nemůžeme tu optimální péči dosat automaticky nebo alespoň bez řečí na přání... Ale věřím, že se to lepší ~;((
Chrysantéma 100475
10.11.2016 9:36:06
Proč si nenapíšeš vlastní a nenaformuluješ si to podle svého?? Předpokládám,že Ti za to hlavu nikdo neutrhne!?
zefýr 58223
10.11.2016 9:14:17
Většinou porod netrvá 5 minut, ani nerodí desítky žen, takže lékař čas na přečtení má. Spokojená/ nevystrašená žena by měl být cíl, rodí lépe a bez komplikací.
Já rodila 2x císařem, pořád tedy s úžasem tedy hledím na ty, co to dokážou jinak a mají můj velký obdiv.
Porodnice je často ta nejvyšší zkouška pro ženu- jen kvůli asertivitě- je to zbytečný.
Respekt ještě nikdy nikomu neublížil.

Přidám opět historku z mého posledního porodu. Na příjmu chtěli moji krev, nastupovala jsem na plánovaného císaře, tak proto. Jenže mám žíly k ničemu, navrhla jsem vzít z hřbetu ruky, protože tam je to zaručený ( většinou ) PA, která odbíhala ke dvěma porodům, vedla řeč, že to ona by nerada, že tam to bolí, že ona nerada působí bolest...
Pak jsem slyšela rodičku, ona hodila otrávený pohled ke dveřím k tomu porodnímu sálu a prohlásila- tady zase někdo nadělá se šitím.
Pořád to nemůžu pochopit, prostě nemůžu. Mě nechce píchat do ruky a se šitím nemá soucit?

Dokud bude takové myšlení, tak rodičky budou chodit vyzbrojeny. Není to jejich výmysl, ale reakce.

Přeji pohodový porod. Takový, aby to nestihli ani nastudovat a už to bylo hotovo tak, jak si přeješ ~;)
Gertruda 71818
10.11.2016 9:05:43
Girili, Nindulo, díky moc.
Hadice a hadi 94577
10.11.2016 3:29:55
Je to v podstatě furt stejný. Poprvé jsem rodila před skoro dvanácti lety, naposledy před par týdny. Pořad je to o lidech. Záleží na koho narazíš. Já teď u posledního měla úžasnou asistentku, která, ač se to tvé porodnici dělá rutinně, nenastrihla, nepíchala vodu, netlačila do klistýru. V podstatě jen tu a tam přišla, zkontrolovali ozvy a pak u porodu držela nohu...
Tak tfuj, tfuj, ať máš tu nejlepší a všechno proběhne podle představ.~x~
Jo a s téma tatínka má máš pravdu, to bych též uvítala. U porodu císařem mi bylo hrozně líto, ze ho tu noc nemohl ňuchňat taťka.
Girili 117849
9.11.2016 23:57:09
Na takovehle prispevky mam chut napsat neco sprosteho. "Ja jsem to mela tak a vyhovovalo mi to, takze vsechny ostatni, co to maji jinak, prehaneji..."
Stejne se nakonec neudrzim: S tim jdi do prdele! ~o~
Girili 117849
9.11.2016 23:45:28
Obecne snad lepe je. Ale zalezi, kde se chystas rodit. Muzes to sem sverit?
Pokud te vzorovy porodni plan vytaci, napsala bych kompletne vlastni. V prostredi, kde vetsina odevzdanych a aktivne se nezajimajicich rodicek odevzdava pasivne zaskrtany ten jejich, bude ten tvuj trochu vycnivat a pripominat, ze tobe na prubehu porodu fakt zalezi vic.

Mela jsem podobny strach a nakonec jsem porodila 2x celkem fajn. Podruhe tedy naprosto fajn, ale to nejspis hlavne proto, ze jsme do porodnice jaksi nestihli dojet, tudiz me nemel kdo prevalcovat. A po porodu uz jsem byla natolik pri smyslech a v kondici, abych si zvladla vsechno osefovat. Po teto svoji zkusenosti verim, ze treti porod uz bych si zvladla osefovat snad v kterekoliv porodnici. Nevim, kolikrat jsi rodila, ale ver, ze vicerodicky respektuji nesrovnatelne vic, nez prvorodicky, takze se prosadis rozhodne snaz. Asertivni a pouceny doprovod s sebou. To das dobre, neboj! ~;((
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 1070  [Dalších 1040 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.