Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.
AdrianaP | 66955 |
![]() |
9.11.2016 21:44:34
Presne tak Lei, vzit zodpovednost za sebe do vlastnich rukou taky neni uplne jednoduchy.
|
Lei | 37503 |
![]() |
9.11.2016 21:36:02
Adriano, mám stejnou zkušenost - jak se sepsáním a respektem vůči PP, tak s opakovanou "skvělostí"
![]() |
Lei | 37503 |
![]() |
9.11.2016 21:31:18
Jasně
![]() ![]() ![]() |
AdrianaP | 66955 |
![]() |
9.11.2016 21:22:51
Je to smutny, ale ani mne to neprekvapuje. Odhaduju ze vetsina diskutujicich ti stejne rekne ze nemas co vymyslet nesmysly.
Moje zkusenost ti sice bude k nicemu, ale tak treba jen tak pro informaci ... rodila jsem poprve pred 11+ lety a porodni plan jsem mela vypracovany dost detailne podle par vzoru co jsem nasla na internetu. Promitla jsem tam svoje prani na zaklade nactenych a prodiskutovanych informaci plus pocitu ... porodni asistentky i doktorka jej zcela respektovaly, a prubeh se naplnil do posledniho puntiku. Mela jsem celkove porod jako z ucebnice v tom pozitivnim smyslu bez jakychkoliv hororu (prirozenych ci vyvolanych). Skvele bylo kdyz jsem si to o 4 a pul roku zopakovala tak se muj plan podarilo naplnit do puntiku opet ![]() |
Len | 108740 |
![]() |
9.11.2016 20:36:52
Asi to pokrok je. Kdyz ja pred trinacti lety (uff, to to leti) vyplnovala petistrankovy porodni plan do sve tehotenske prukazky, tak o necem takovem vetsina spoludiskutujicich v zivote neslysela ("a jak se da naplanovat porod??!"). Akorat teda to oddelovani mimin, tam jde vyvoj hodne pomalu, uz muj bratr byl s maminkou na room-in, to bylo pred triceti ctyrmi lety, tenkrat pokusne jen pro vicerodicky v nasi krajske porodnici. No a ta porodnice sla vyvojem spis zpet nez dopredu.
Hodne stesti a klidu pri porodu a po ![]() ![]() |
Len | 108740 |
![]() |
9.11.2016 20:30:51
Bourko, stejny. Akorat ne na koze, to se u nas nevede, ale syn mel hlavu 40cm. Kazdopadne dvanact hodin pote jsem bez problemu sedela v aute pri hodinove ceste domu, nebolelo me nic. Dcera udelala trhlinu druheho stupne jen uvnitr a tu jsem si odmitla nechat sit, zahojilo se to bez problemu. Hraz nechala v celku
![]() |
Anna Veselá | 126368 |
9.11.2016 20:20:55
Lei, ale bohužel i ten "případ nutnosti" se dá interpretovat velice různě, já taky chtěla nástřih jen pokud to bude vyloženě nezbytné a co myslíš, udělali mi ho pokaždé
![]() |
Buchli | 121873 |
![]() |
9.11.2016 19:53:26
U prvních tří dětí mě druhá doba porodní nijak extra nebolela, ale u toho posledního to bylo extra bolestivé, myslím, že to byla ta hráz, jak se to trhalo. A hojilo se to fakt blbě a dlouho. A nebylo to na koze.
|
Bouřka | 7675 |
![]() |
9.11.2016 19:51:51
Tak já mám problém s hodně pevnou hrází, ale nástřih jsem i tak odmítla. Poprvý ruptura až teda kamsi (rodila jsem klasicky na koze), ale zahojilo se to úplně hladce a nijak extra bolestivý to nebylo. Ani podruhý jsem si nedala říct a bylo jen malé natržení (porod ve dřepu), opět hladké hojení. Ani v jednom případě jsem to roztrhutí nezaznamenala.
|
Buchli | 121873 |
![]() |
9.11.2016 19:29:16
No, s tím nástřihem pozor na opačný extrém. Já: chci nástřih. Asistentka: rodíte po čtvrté, zvládneme to bez. No, nezvládli, to roztržení dost bolí a bylo veliký a je to klikatý a vůbec. Potom: paní měla abnormálně vysokánskou hráz, bla bla bla. No jo, tak to bylo jasný předem. Zlatej nástřih, to vám říkám, lepší než to roztržení kdovíkam. Hojí se to líp, šije se to líp, líp to vypadá.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.
Publikační systém WebToDate.