| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Roztroušená skleróza

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 453  [Dalších 423 >>]
muska22 79852
5.8.2017 13:20:21
Soudit se určitě nebudeme.Jinam jí dát nemúžeme,máme ji v místě bydliště,a taky na místo v těchto zařízení je dlouhatánská fronta.Vždycky při manipulaci s ní byli ošetřovatelky dvě.Někdy i tři.Jedna má co dělat.Byla jsem s ní doma měsíc,a to byla makačka.Přebalit,posadit,posunout výš na polštáři,napolohovat,otáčet, v domově to jedna nedělá.Proč zrovna u ní byla jen jedna,a zrovna když ji měly dávat z vozíka na postel nevím.Ručně ji nepřehazují,mají takové zařízení na pomoc.Děkuji všem za reakce.
Půlka psa 24064
5.8.2017 9:25:32
Maminku bych taky dala pokud možno jinam, kde by se starali lépt. Nicméně, domov platí pro tyhle případy pojištění, a pokud za úraz odpovídá, tak bych to plnění chtěla. Je to to stejné, jako když dceři ukradli ve škole věci a řešilo se to přes pojištění. Škola za to odpovídá, ale že pojišťovna zaplatí aktovku jí fakt líto není, natožpak aby si na naši holku zasedli. Není to nic agresivního ani nemorálního a té škole, resp. domovu jsou ty prachy z pojištění více méně úplně jedno. Ze svého to nedávají, tak by se nejspíš nehroutili.
kambala nakopávačka štěňátek 118391
5.8.2017 9:11:01
Vliv,to jsem tvrdila u soudu taky..no a je z toho podmínka
sylvaina 77406
5.8.2017 9:06:14
To máš těžké. Já rozhodně nechci hodnotit, zda se o tvojí maminku starají správně, jen bych ti chtěla napsat vlastní zkušenost. Měla jsem mámu s letitou RS. Asi na tom byla podobně, jako ta tvoje. Léky na RS způsobují těžkou osteoporozu, pokud se berou léta. Prednison a spol. Ty nové biologické už to mají jinak. Máma nebyla v ústavu, staral se o ní táta. Poprvé si zlomila nohu, když jí spadla ze stupačky vozíku. Postupně měla ještě několik dalších zlomenin včetně obratle, což se jí stalo při ležení v posteli, myslím, že se pokoušela posadit. Nepodezírám tátu, že by cokoli zanedbal....
* Liv 30003
5.8.2017 8:57:37
Maminky je mi lito.
Slušnou formou bych si stěžovala, možná i ošetřovatelka bude ráda když příště na manipulaci s maminkou budou dvě osoby a nebude to muset dělat sama.

Co se týče žaloby je to výsledek nejistotý - pád imobilní osoby je nežádoucí komplikace, nikoliv trestný čin, maminka má jistě osteoporózu (komplikace léčby RS) a zlomeniny jsou bohužel častě.

A jedna praktická rada: než podáte žalobu či žádost o finanční odškodnění, jak tu ranaři radí, najděte si pro maminku jiné zařízení. Maminka je asi fyzicky bezmocná a odkázána na pomoc osob proti kterým chcete soudně jít......
-Meruňka- 68735
5.8.2017 8:53:36
Stěžovala bych si důrazně. To, že má maminka křehké kosti je jasné, ale ošetřovatelka je zodpovědná za to, že jí nesjede.

To je jako ve školství - to, že děti dělají hlouposti, chápe každý, ale když se něco stane, je oheň na střeše a je zodpovědná učitelka - a je.

Mamince se nediv, že se jí div neomluvila, ona je bezmocná, vydána jim napospas 24 hodin denně. Jednat musíte vy.
Žžena 83005
5.8.2017 8:38:16
Takové jednání by mne těžce nakrklo. Slušnej člověk by si sypal popel na hlavu a snažil se to řešit, ne to házet na nemohoucího, o kterýho se má starat.
Kdy to přestane bejt "nehoda"? Až se to stane potřetí? Počtvrté?
Půlka psa 24064
5.8.2017 6:58:02
"Nebo taky návrh na mimosoudní vyrovnání.A taky ta pojištovna jak tu radily holky."

Mimosoudní vyrovnání pojišťovna pravděpodobně neproplatí. Vlastní trvalé následky a tak asi ano, ale výši bolestného a nepříjemnosti spojené s léčbou a s tím, že musí ležet na zádech a tak asi muset stanovit soud. Myslím tím normálně občanskoprávní řízení.
Kat 121378
4.8.2017 22:33:36
M, a kdyz to nebude maminka? Ale treba dite? Pani ma hnusnou dg. Je zcela zavisla na peci druhych - v tomto pripade osetrovatelek. A behem dvou let jim upadne a zlame si obe nohy. Minimalne pokorna a zodpovedna reakce ze strany zarizeni by mela byt na miste, ne????
kambala nakopávačka štěňátek 118391
4.8.2017 22:15:46
Za tohle se pečovatelky normálně trestně stíhají. Nedbalostní ublížení na.zdraví. hájila jsem. Ale záleží na tom, co od toho čekás. V trestu,ale i obcanskopravne jde zadat o velký odškodnění za bolest a tak. Proplaci to většinou pojistovna toho domova
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 453  [Dalších 423 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.