| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Želva

Hejného metoda výuky matematiky je v ohrožení

Josef Kubát

Kromě zastánců se k Hejného metodě vyjadřuje i početný zástup kritiků.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 395  [Dalších 335 >>]
Arien+2 (IP adresa: 217.197.156.165)
  • 
11.11.2013 9:48:46
Už je nemám, ale měli jsme je velmi dlouho. Faktem je že z malé roztomilé želivčky vyroste časem do dost velké se slušným stiskem :))

Myjsme měli přímo vyrobené akvárium, dost velké aby si mohly plávnout, a ostrůvek s výlezem byl ze skla přímo nalepený od sklenáře. Tak předpokládám že základní podmínky sis načetla, musí být ve vodě ale mít možnost opory, a možnost vylézt někam nahoru a nahřívat se, takže žárovka (teda s tím speciálním světlem) je nutná. Přirozené prostředí je voda, takže tam je nejraději a pokud nemá možnost se tam schovat třeba když cítí ohrožení (to je často) tak strádá. Ale zároveň se musí mít o co zachytit protože dýchá normálně vzduch. Pod vodou dlouhodobě zůstává jen když spí.

Krmení sní podle tohojak ji máte velkou, předpokládám že nejspíš malou, takže zatím málo. Já krmila sušeným a masem, většinou hovězí srdce nebo podobně. Nebo třeba jsem kupovala sušené ryby pro kočky. Šneky ani mušličky jsem nezkoušela. Starší želvy mají silný stisk ty by to asi daly, mladá nevím.

Jinak akvárium zasviňí dost, tím jak rostou tak vylučují čím dál větší tentononc. ...
Vaclavka 34188
11.11.2013 9:48:14
Jo, ty granule jsem jí dávala denně, ale jako malou jsem jí dávala nitěnky. Kamarádka krmila své želvičky kočičími konzervami, taky ve škopku :-).
Náš Donatelo (tenkrát frčely Želvy Ninja) byl docela pěkný vztekloun, při čištění akvárka, když jsem ho oplachovala pod vodou se dokázal zakousnout třeba do vodovodního kohoutku :-)
Vaclavka 34188
11.11.2013 9:44:45
Tatramelko neboj, ono to tak zlé není. Želvu nádhernou jsem dostala jako pidizvířátko a vyrostla do docela obřích rozměrů. Bez světla a vyhřívání v normálním akvárku a krmena skoro výhradně jen želvími granulemi se dožila 19ti let. Pak zhltla špatně rozmražené nitěnky a umřela na zápal plic. Je fakt, že čištění akvárka byla docela fuška, pokusila jsem se do něj instalovat filtr, ale ten humus ho celkem brzy zlikvidoval. Možná nějaký silnější... Želvárium jsem neměla, jen akvárko s kameny.
Tatramelka+3 66284
11.11.2013 9:29:17
Kreditko,

mno, ja jsem cetla a take jsem byla proti. Nicmene uz ji mame. Kluci si ji nejdrive prinesli a ted ctou a nestacej se divit. V rybniku jiste neskonci. Ja tu lobuji za jeji prava, kdyz uz ji pritahli, tak se bude mit jako v raji do tydne a nebo ji odvezou zpet. Tak ze dnes to asi nebude, ale zitra dostane svou lampicku a topenicko, filtr a vyrobej ji ostruvek. Zatimma v akvarku vodu a par kamenu a lampicku zapujcenou od syna.

Jak casto ty svoje mazly krmis? A kolik ji mame davat?
Tatramelka+3 66284
11.11.2013 9:29:17
Kreditko,

mno, ja jsem cetla a take jsem byla proti. Nicmene uz ji mame. Kluci si ji nejdrive prinesli a ted ctou a nestacej se divit. V rybniku jiste neskonci. Ja tu lobuji za jeji prava, kdyz uz ji pritahli, tak se bude mit jako v raji do tydne a nebo ji odvezou zpet. Tak ze dnes to asi nebude, ale zitra dostane svou lampicku a topenicko, filtr a vyrobej ji ostruvek. Zatimma v akvarku vodu a par kamenu a lampicku zapujcenou od syna.

Jak casto ty svoje mazly krmis? A kolik ji mame davat?
kreditka 85904
11.11.2013 9:22:17
Aha teď čtu že už máte želvičku doma....

Ostrůvek ektra nepotřebuje staí větší hladký kámen
kreditka 85904
11.11.2013 9:20:53
Chovám želvy, ale upřímně dnes bych do toho nešla... přes léto je mám venku v rybníčku a je to pohoda, ale v zimě je stěhuji domů do akvária a takový med to rozhodně není. Krmím zásadně ve škopku neb bych se akvária nedouklízela, nejsou to právě čistotná zvířata ~t~ Dostávají sušené krmivo popř. maso a někdy žížaly, masařky apod. Musíš mít buď koupenou speciální žárovku aby se mohli nahřívat anebo musí mít přístup ke sluníčku :-) V každým případě než si tohle zvířátko pořídíš něco si o něm přečti a pořádně to rozvaž. Želva totiž vyroste a pak otázka kam s ní.... hodně lidí je pak háže do rybníka....~4~
Tatramelka+3 66284
11.11.2013 8:07:12
...achjo, napsala jsem dotaz do blbe kolonky, nezobrazil se mi tak tedy na hlavnim panelu. Muzes mrknout do diskuse, prosim?

Dekuji za postrehy a rady.~x~
Tatramelka+3 66284
11.11.2013 8:05:04
Ahoj,

zajimala by me ruzna doporuceni a rady. Neco jsem jiz vycetla. Jindra - ta nase zelva (jmeno vymyslel 3 letej syn, kdyz jsme nedokazali urcit pohlavi~t~) s nami bydli teprve od soboty. Pracujeme na zelvariu. Premyslim,cim uchytit ostruvek. Pouzivate nejake specialni lepidlo?

A co stravovani? Vycetla jsem, co vsechno ji mohu dat, ale kolik tak toho sezere? Koupili jsme ji snecky a drobne muslicky. Ty jsou ale zavrene, poradi si s nima?

Je celkem pohodarka, prvni den se stahovala do krunyre a ted cuci i kdyz jsou deti nalepene na skle, pohybuje se a nebo si vyleze na kamen a rozhlizi se.
Aneka_ 43113
22.4.2013 9:37:58
Hroudo, ze stránech těchto i podobných jsem panikařila také. Je to tam tak vědecké, že jsem nabyla dojmu, že si kupuji nejnáročnější zvíře na chov.
Upřímně? Houbelec. Vzpamatovala jsem se až tehdy, když jsem si uvědomila, že za mých mladých let byly želvy okolo mne všude, lidi je měli v krabicích na chodbě či venku pod pletivem a měli je, co já pamatuji, desítky let. Mluvím o obyč želvách, marginátách a tak. Že žijí i v Chorvatsku a podobně. A tak jsem se na to začala dívat a je to v pohodě. Ať má čisto, teplo, vodu, žrádlo a prostor. Více fakt nepotřebuje:-)

Koukni na popis Blančete.Žádné terárko s vlhkostí XY, čekají, co jim spadne od oběda a tak. Fakt to není věda. Budete spokojení.
Pa, musím pracovat.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 395  [Dalších 335 >>]

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.