| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Porody doma vs. porody v nemocnici

neplácám, to je hlavní problém porodů v porodnici vs. doma.
Odbornost lékaře porodníka se shazuje jeho brutalitou a nelidskosí - naopak porodní asistentka nutně musí oplývat neskutečnou empatií, která je nám tak sympatická, že si necháme vsugerovat, že porod doma je naprosto v pohodě, ktežto v porodnici nám nutně musí ublížit????
Já rodila ve fakultní porodnici, byly tam fofry a nikdo mi nijak neublížil. A to jsem tam zacláněla dva a půl dne, kvůli nepostupujícímu porodu. A dělali jsme vše pro to, aby porod postupoval, měla jsem jak svou oblíbenou hudbu, byla tam porodní stolička, byl tam balon, chodila jsem do sprchy. Byli jsme na pokoji s manželem sami, akorát mě každou hodinu kontrolovali, jak to vypadá. Čili to, co by dělala i porodní asistentka.
Nebyla jsem nervozní, nebála jsem se, nebyla jsem stresovaná, s lékaři jsme laškovali. Čili nic, čím by se vůči mně porodnice mohla nějak provinit a poškodit kvalitu porodu.
Naopak, velmi nervní bych byla doma, kdy bych nevěděla, co se děje a proč nerodím. Porod nakonec skončil císařským řezem, kdy nám lékařka (mimochodem velká kapacita!) řekla, že malý měl moc velkou hlavičku a že bych ho nevytlačila.
Byla by toto porodní asistentka bez přístrojů schopna zjistit???? A jak by řešila, kdy by dítě sestoupilo do porodních cest a dál už to nešlo??? Jak by ho ze mně vyndala??? Anebo bychom na poslední chvíli volali sanitku a nechali doktory, aby na své riziko spravovali to, co někdo zanedbal??

Mimo jiné se tady řeší i to, že porodní asistentka i matka, rozhodující se rodit doma, nenesou žádnou právní odpovědnost za problémy, které mohou nastat. Kdežto lékař ji má. Za oba, matku i dítě.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.