Rodila jsem v malé porodnici,kde se nám skutečně jak lékaři tak i porodní asistentky věnovali.Před porodem chodila do doácnosti por.asistentka,která s maminkou pohovořila,zjistila jak má připravenou výbavičku a trpělivě odpovídala na všechny otázky.Chodily jsme do kurzu psychoprofylakce -přednášky a cvičení před porodem.Vše bylo zdarma.V nemocnici jsme po porodu byli týden,měly jsme poporodní tělocvik každý den,přednášku o kojení,koupaly jsme si děti a hlavně nebylo nutno chvátat domů,protože jsme si odpočinuly a hlavně až děti začaly přibírat.Zkrátka byly jsme hýčkané.Nevím proč se vracet zase zpátky když to trvalo několik let,než jsme dosáhli této úrovně.Když se stalo,že některý den nevešla sestra do pokoje s úsměvem,hned nám bylo jasné,že má nějaký problém,a co by ne,vždyť je taky jen člověk.Pro mě bylo důležité,že já i děti byly v pořádku,protože jsem všechny tři přenášela a bez lékařské pomoci bych těžko doma porodila.Pokud to není překotný porod je lépe rodit tam,kde mám jistotu že mě bude poskynutá okamžitá péče.Když chce někdo hazardovat se svým životem i životem dítěte,ať rodí doma ať si pak zpytuje svědomí,když vzniknou komplikace.
Předchozí