protoze se mi potvrzuje to, co si sama o porodech myslim. Me tri deti jsem rodila vsechny v porodnici, kazde ale jinak. To prvni se narodilo s davkou oxytocinu v me krvi dva tydny pred terminem (pro mou nahlou bolest zlucniku "pry" to bylo nutne), druhe uz "pouze" s davkou ATB v me krvi z duvodu GBS+ a to treti bez jakehokoliv zasahu chemie. Kazdy porod byl vice intenzivni nez ten predchazejici a samozrejme rychlejsi. Presto uz pred narozenim tretiho potomka jsem uvazovala, jak by vypadal porod doma. Nijak jsem to ale nedotahla do jeho realizace. Jako nezkusena prvorodicka jsem hloupe duverovala lekarum a nechala si porod vyvolat. S postupujicim casem jsem se zacala zajimat vice o alternativach nemocnicniho porodu a v soucasne dobe vice a vice premyslim o porodu sveho dalsiho ditete (momentalne v nedohlednu diky ctyrmesicni holcicce v mem naruci)v domacim prostredi. Samozrejme si rikam, co kdyz ale nastane nejaka komplikace? Ale na druhe strane vidim me dve babicky, ktere obe doma porodily sedm zdravych a tri zdrave deti. Bylo to v dobe, kdy se na vesnici ani jinak rodit nedalo. Dnes je jina doba, ale presto mam touhu nasledovat jejich cestu. A jsem si vedoma vsech moznych nasledku. Dva lide maji dva ruzne nazory na stejnou vec. Je to tak spravne. Spravne neni nekomu neco vnucovat ci vycitat.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.