Ne,tohle nemyslím,ale dělali ti dirupci (píchli vodu?),dali oxyt. na uvonění placenty,dělali ti monitor,klystýr...a tvrdili,že je to pro tvoje dobro a pro dobro tvého dítěte???Nejde o to,zda jsi s tím souhlasila,ale zda to opravdu bylo dobré a nutné,zda tě informovali pravdivě...zda ti třeba u epi vysvětlili,že sice utlumí bolesti,a může po něm bolet hlava,že se může porod zpomalit...ale co hlavně,že může zbytečně dojít k sekci,že dirupce blan je brána jako vyslověně škodlivá pro dítě,že sice porod urychlí (pro matku),ale dítě ztratí ochranu při průchodu porodními cestami,řekli ti,že monitor nedělají kvůli tobě a dítěti,ale kvůli tomu,že potřebují forenzní důkaz,kdyby něco...opravdu ti tohle všechno vysvětlili,než to provedli,sami,aniž bys ses musela ptát...a i kdyby,řekli ti pravdu???
Já třeba znám porod,kde byl podám Dolsin s tím,že jde o vitamíny (asi jim tam maminka moc křičela)...jistě,může si o něj říci a rozhodně je to její právo,ale tohle by nikdo udělat neměl.
Mě třeba,u jinak vynikajícího porodu,PA tvrdila,že voda při porodu do vody nesmí být více,než 37,jinak je to nebezpečné pro dítě,což lhala a hrála na city,nevědouc,že je možná až teplota 39st,tak jí to odkývu v hrůze,abych dítěti neublížila,pak se mi ze (pro mě) studené vody zastaví porod...
Jde o to,aby prostě říkali pravdu a to i tehdy,když vidí,že je maminka laik a neví nic o používaných metodách...aby nemanipulovali,nebo netvrdili,že se to prostě tak dělá...a bohužel,taky aby sami věděli...a to se týká jak lékařů,tak PA
Předchozí