Budeš asi překvapená - mě porod vyvolávali (podepsala jsem s tímto zákrokem souhlas) lékař mi zavedl tabletku (už nevím jak se jmenovala) - ale nejprve mi vysvětlil, že je to tabletka, která může porod rozběhnout, ale také nemusí, můžu se po ní svíjet v kontrakcích velice častých a silných a přesto se může stát že neporodím, můžu také zvracet, může mě bolet hlava, nebo se také může stát, že se porod rozběhne tak rychle, že nebudeme skoro stíhat - naštěstí se u mne projevila poslední možnost. Co se týče klystýru, tak sestřička se mě také ptala jestli ho chci, nebo ne - pokud ne nemají s tím problém (já jsem to rozebírat dál nechtěla) dále jsem také měla atb na streptokoka - bylo mi vysvětleno, že je to preventivní opatření, které může zabránit nákaze dítěte, ale není to 100 %, oxitocin jsem dostala až po vypuzení dítěte - také jsem dostala poučení a možnost výběru. Jo a tu vodu mi píchl lékař taky - nabídl mi tuto možnost ale nenutil mne, vše mi vysvětlil. PA mě také navrhovala výřivku (brala jsem ji a ráda), dále balón a doporučila mi lehnout si na bok - a to jsem prostě řekla NE a tak to reaspektovala...stačí??? Nebo po mě budete chtít vědět, jestli se mě sestry ptaly co chci k večeři?? Jen dodám, že jsem na výběr dostala ze 2 jídel.
Předchozí