omlouvám se, ale toto mi už opravdu nedá nereagovat-čtu tyto články o porodech vždy spíše pro pobavení, ale věta, že poloha rodičky na zádech je především pro pohodlí lékaře, mně opravdu dokázala vytočit! Zkuste si zaujmout nepohodlný předklon, v něm se mít obě ruce natažené před sebou chránící rodidla, nemoci se o nic opřít a vydržet tak dlouhé minuty-věřte mi, že se pak člověk sotva narovná! Tato poloha je hlavně důležitá pro matku-je dobře vidět hráz, její rozpínání, prořezávání hlavičky-takže je vše přehledné a tudíž se dá dobře tušit jak porod postupuje. Navíc v této poloze jsou mytky až v druhé době porodní-při vlastním tlačení-u vícerodiček pár minut, u prvorodiček většinou max. půlhodiny. Já osobně jí sama od sebe vyhledávala, bylo mi v ní příjemně a krásně se mi v ní tlačilo...ale to je samozřejmě u každého jinak. O porodech toho vím myslím dost na to, abych ty domácí odsuzovala jako hazard-pohodlí pro matku! versus zdraví. Dříve se říkávalo-že nad rodičkou by nemělo dvakrát zapadnout slunce(myslím opravdu rodící ženu s kontrakcemi vedoucími k porodu) a do této doby se chcete vracet??? Dnešní děti navíc díky našemu blahobytu mají vyšší porodní hmotnost než v "dávných dobách", pánve ale máme stejné...mnoho žen má skryté vady srážlivosti krve, jsou starší rodičky, prostě lidé jsou dnes jiní. Je mi jasné, že přístup personálu není vždy optimální, ale přijde mi, že z takových článků jsou zděšeny především prvorodičky, které vůbec nemají představu oč jde(stejně jako muži...). PS: nedokážu si představit, že bych při porodu jedla, pití nikdo nezakazuje, po douškách se smí pít celou dobu.
Předchozí