Ale vždyť vůbec nešlo o "domácí porod", šlo o takový porod na cestě - při zkoušce, v autě, v cizí neosobní kanceláři... tomu se nsad domácí porod ani nedá říct, že.
Rodila jsem před třemi týdny své třetí dítě. Ačkoliv jsem druhé dítě porodila naprosto v pohodě, bez nástřihu, oxytocinu, atd. ..prostě přirozeně a na dvě kontrakce, tak to třetí skončilo císařem, i když jsem si také plánovala přirozený porod. Nikdo nemůže říct dopředu, jak porod skončí, opravdu nikdo.
Už mě štvou všechni ti Markové, Odentové, "průvodce přemýšlivé ženy porodem " atd. atd. atd.... kteří i mě vsugerovali , že rodit "medicínsky" znamená fatální problém pro mé dítě. Můj syn bude totiž díky císaři agresivní, bude neurotik, bude trpět separační úzkostí a měla bych se mu za to omluvit, že jsem nezvládla porodit ho přirozeně (to jsem si teď přečetla u Vl. Marka...) Už mě to fakt s....
Nechápu, proč paní Johanka nedojela o km dál do porodnice, to by zřejmě brala jako svou porážku. Kdežto porodnit někde v cizím prostředí, to je fakt výhra.
Předchozí