| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Porod v terénu

Článek se mi moc líbil, přijemné počtení. Nejsem proti porodům doma. Mám kamarádku, která doma rodila dvakrát a pokaždé měla porod krásný (a to doslova).
Já jsem dvakrát rodila v porodnici (podle článků v diskuzi mám radost, že jsme to všichni přežili bez újmy na zdraví), celou dobu jsem byla na porodním sále pouze s manželem, PA občas dorazila zkontrolovat stav, jinak byla na chodbě a manža mohl kdykoli vykouknout a zavolat. Strávili jsme s manželem super chvilky (hodiny), nemohu si na nic stěžovat. Když jsem začala rodit, přišla MUDr. a mimčo bylo na světě, žádný nástřih, dva maličké stehy (dcera 54/3600 kg, syn 54/4100 kg.)Pak mě MUDr. ošetřovala, manžel seděl u mně a mimiko celou dobu choval a povídali jsme si. Po prvním porodu jsem byla tak napumpovaná, že jsem celý zbytek dne chodila po chodbě, po druhém jsem byla totálně mrtvá a byla jsem ráda, že můžu poležet.
Do porodnice jsem šla plná informací a představ, nebyla jsem v§bec ve stresu a na porod jsem se těšila. Jediné co mě odrovnalo, byl pobyt v porodnici, to už jsem těžce nesla. Proto bych příště přemýšlela o ambulantním porodu.
To není propagace porodnic, jen jsem chtěla ukázat, že jsem rodila v porodnici, přežila jsem to já i miminka a nemám z toho ani já ani děti žádné trauma. Ještě jsem chtěla dodat, že mě nikdo do ničeho nenutil.
Johanka měla příjemný porod, klobouk dolů. Jen mě překvapuje a úplně mi nesedí, že by miminko klidně porodila na záchodě (neznám zmíněná WC) než v porodnici, to už mi přijde přitažené za vlasy. A samotný porod dobrý, nicméně co tomu celý den předcházelo mi nepřipadá tak úplně pohodové. Sice asi nebyla ve stresu, kde porodí, ale nechápu, proč když už věděla, že porod toho dne přijde, proč nezamířila bez písemky rovnou domů a v klidu a pohodě nečekala v kruhu svých přítelkyň, až se miminko narodí. Tuhle část mi hlava moc nebere. Mám z toho pocit že kdyby miminko Johanka porodila v porodnici, brala by to jako osobní prohru. Tak to vnímám já.
Nicméně gratuluji k miminku a přeji mu hodně štěstí a zdraví.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.