Ale on porodnice nikdo nikomu nebere.Já rodila v porodnici, nemůžu si skoro na nic stěžovat a přesto mě to láká vrhnout jinde, ale doma ne, tady se mi nelíbí
Nikdo nikomu necpe musíš rodit tam a tam, ale je to o tom přinést zlepšení na všechny strany, mít možnost volby, možnost komunikace s doktory a nebát se diskutovat, zeptat se.Přijde mi líto vyprávění maminek, že ony rodily tam a tam, že se to něčím zvrtlo (teď myslím "zbytečné" zásahy doktorů) ale že sjou rády, že jim dítě přežilo.O tom by to podle mě nemělo být.Ve chvíli kdy doktor rozhodne uspíšit porod, rupne vodu a mimi se začne tlačit rychle ven ačkoli maminka není otevřená a porod je zakončen císařem, tak to mi přijde zbytečné.Samozřejmě, že maminka je ráda že dítě přežilo, přece se dusilo, ale proč?
Neříkám, že nejsou rizika u domácích porodů, ale proč situaci nezlepšit natolik, aby porodnice nekoukali na maminku, která přijede s komplikacema během domácího porodu k nim a říkali si, zase jedna co machrovala?Proč neni možnost volby?
Mám kamarádku.Rodila v porodnici i doma (v zahraničí, kde jí k této příležitosti nemocnice mileráda půjčila porodní bazének- tam běžná praxe) přesto není 100% zastánkyní porodů doma, ale měla možnost volby a věděla, že kdyby něco ,nebude jí nikdo nic vyčítat, porodnice a PA které děti rodí doma pracují ruku v ruce.
Nevím, proč lidem bránit rodit doma, je to to samé,jako že se u nás kouká skrz prsty třeba na umírání doma, vždyť v nemocnici se o umírající tak pěkně postarají....