Magdo,
vůbec jsem nepsala o tom, že velkoměsto rovná se paneláky; ostatně stejně jako Ty žiji aktuálně ve velkoměstě a taky ve starém domě s vysokými stropy... ale my teda problém s vytopením nemáme.
Každej je jinej, pro mne je třeba "chalupa" pojem depresivní sám o sobě, když si vzpomenu na ty neděle na "chalupách" (co jsem byla u kamarádů...), kdy se ráno probudíš a už víš, že nemáš celej den, ale že musíš vymést kamna, zabednit okenice a sednout do nějakého dopravního prostředku, ve kterém pak stojíš "frontu na Prahu". Vůbec ty fronty před velkoměstem v neděli odpoledne mi přijdou strašně absurdní a pro mne osobně je to věc, která by mi celý obraz onoho "víkendového relaxu v přírodě" strašně kazila... hromadě lidí to ale neva, jak jsem se včera odpoledne na D1 opět přesvědčila. Je to o lidech, někomu "návštěva přírody o víkendu" prostě nestačí. Tím nic proti nikomu, jenom nabízím jiný pohled bez toho, aby mojí ambicí bylo přesvědčit vás, že se musíte stěhovat na samotu... všichni v lese bydlet nemůžem a nemusíme :o)
Asi většina z nás, našich manželů atd. je profesně nějak vázána na větší sídla, v té dědině moc reálných míst není (pokud člověk není prodavačka v místní sámošce nebo nezávislý zemědělec); my máme samozřejmě ten samý "problém", jelikož na vesnici obvykle nemají ani výzkumný ústav ani fabriku ani tam není moc lukrativní otevřít si kamenný obchod s čímkoli... když se ale zadaří, tak co se týče pracovního uplatnění to dojíždění nemusí být krize.
Předchozí