Já nesouhlasím, i když samozřejmě vím, že někdy se nemocniční personál chová strašně, znám to z vlastní zkušenosti. Ale já jsem měla rizikové těhotenství a při porodu se malá málem uškrtila na šnůře. Jen tak jsem si v klidu prodýchávala kontrakce, byla jsem tedy už na monitoru, protože se doktorce něco nelíbilo...najednou do pokoje vletěli 3 doktoři a už jsem jela..malé měla tep 210 a opravdu to bylo na hraně. Naštěstí je v pořádku po všech stránkách a já jsem moc ráda,a že jsem v porodnici byla. Protože za tu půl hodinu, než bych tam dojela, by byla mrtvá.
Dnes jsme prostě jiné, než to bylo v dobách, když žena šla ráno na pole sbírat brambory a odskočila si do křoví porodit. Jsme postiženi civilizačními chorobami, zdegerovaní stresem a okolím, myslím si, že přijímat péči, která je dostupná, je vhodnější, než se v tomto spoléhat na sama sebe nebo i třeba skutečně dobrou a zkušenosou porodní bábu. Ostatně nikdo vám nebrání v tom, si jí vzít do porodnice a porodit tam s ní, bez nástřihu, chemie a dalších věcí, co podle některých maminek nejsou přirozené. Každý má právo se rozhodnout, to určitě, ale miminko má taky právo na to, aby v případě komplikací dostalo řádnou a hlavně rychlou pomoc..nebo né????
Předchozí