Ale prosím tě, Markéto! Píšeš, že četnosti komplikací a jejich průběh je odlišný u přiroz. porodu a porodu v porodnici. Jak chceš ale zabránit této komplikaci, cituji:
"Naprostá většina akutních císařských řezů a klešťových porodů se provádí z důvodu ohrožení dítěte nedostatkem kyslíku. Plod se může udusit pro náhle utažený pupečník nebo nedostatečnou činnost placenty během několika minut."
Chceš mi říct, že tohle se u přirozeného porodu nemůže stát, jako že se nemůže např. utáhnout pupečník?! Vytýkáš mi, že mám klapky na očích, tak mi je prosím tě sundej a vysvětli mi konkrétně toto - proč se tohle u porodu doma nemůže stát? A v takovém případě je ti přivolaná záchranka na nic, než přijede, dítě se udusí... Asi nadhodíš četnost jako že tohle se stává jedné z tisíce atd. ale tohle se může stát každé rodičce a děcko má větší šanci, že přežije v nemocnici než doma.
A co se týká těch procent porodů v NL, tak mě zaráží jedna věc: zatímco v NL se podle tebe počet porodů doma snižuje (z 65 na 30%...proč asi že?), u nás s prominutím bláznivé ženské z toho začínají dělat módní hit. Na porody doma mám zkrátka tak vyhraněný názor jako ty na porody v porodnici.
Předchozí