Já taky otěhotněla čtyři měsíce po porodu navzdory kojení atd., přesně jak to píšeš ty, takže jsem taky věděla přesný den a hodinu početí. Starší skorodvojče má teď 14 měsíců, mladší skorodvojče tři týdny
Nevidím v péči o ně žádnou honičku ani nic moc práce navíc. Jedinej problém je snad při kojení - starší skorodvojče totiž velmi brzy zjistilo, že nemůžu s miminem u prsu tak rychle chodit, takže během kojení většinou kramaří v šuplíkách a po očku kouká, co já na to
Sourozenecký kočárek nemám, přišlo mi to jako velká investice na hodně krátkou dobu. Mám místo toho šátek na nošení dětí a baby vak. Na kratší vzdálenost (jelikož starší skorodvojče už hezky chodí) jede miminko v kočárku a starší ťape; na delší vzdálenost beru lehoučký golfové hole pro staršího a miminko dám do šátku nebo babyvaku. Teprve pak totiž vypadáš jako ten pravej exot, když máš mimino na břiše a ještě tlačíš kočár
)
Takže klídek, nijak se nestresuj. Není to nic extra náročného, co by nešlo zvládnout. A věř nebo ne, tři týdny po porodu má moje rodina i teplý večeře, mám vcelku uklizeno, vypráno a stíhám si občas i něco kratšího přečíst...
V.