Máme dvě dcery,8 a 2,5 roků.Zatímco mladší ukázněně každý den téměř ve stejnou hodinu odchází do postele,starší je pravý opak.Ve 20 hodin je odeslána do pokojíku spát.Se všemi se rozloučí,dá pusu a odchází.Po zhruba 15 minutách začíná peklo.Napřed má žízeň,pak potřebuje vyvětrat,posléze natřepat peřinu.Když vyčerpáme všechny možnosti,začnou bolesti.Napřed břicho,pak hlava,pak noha,ruka,na co si zrovna vzpomene.Pod pohrůžkou násilí,což není pravda moc výchovné,se uklidní.Načež ve 21 hodin příjde do obýváku s tím,že nemůže spát.Manželka obvykle vypění a dozví se že je zlá.Potom se ještě několik minut z pokojíku ozývá brblání,aby po pár minutách bylo ticho a konečně klid.Je to každodenní rituál,bez kterého by to snad ani nešlo.Jak se nám ráno asi vstává do školy,snad ani nemusím popisovat.Ovšem nastane víkend a rodiče se těší,jak si pospí.Pravidelně v 6 hodin ráno se v pokoji rozeřve puštěná televize,protože zrovna dávají seriál na který se naše dítko musí rozhodně dívat.Předpokládám,že tohle znají asi všichni rodičové,i moje matka mi vyprávěla,že jsem byl úplně stejný.Takže nejen malé děti,ale i ty starší nerady jdou spát.
Předchozí