Já rodila na vyšší stoličce - už během porodu jsem si šmátrala na hlavičku (ale nenahmátla jsem, a pak už to bylo šup šup) - to dítě chytla lékařka a strčila mi ho hned do náruče (okamžitě po vytažení). Kolem mne bylo lidí, jak psů (lékařka, PAtka, dětská sestra) a jak jsem si tak dítě vzala a začala se s ním ňuchňat, tak mě hned někdo svlíknul košili, abych měla dítě na holém těle.
Pak jsem taky rodila v kleče - nejdřív jsem se rukama opírala o vak, ale jak se objevila hlavička, tak už jsem byla jenom jako v sedě na patách, ptž jsem si hlavičku ňuchňala :o) a dítě si porodila do vlastních rukou (PA mi tam strčila i svoje ruce a trochu mi pomohla s ramínky). V podstatě vyklouzlo na žíněnku (přitom jsem ho držela), hned přes něj přehodily plenu a já si ho přitiskla k sobě. A zase mě někdo (ani nevím kdo) svléknul :o)
Jak tu byl dotaz na opírání se s miminkem - a já se s ním neopírala, prostě jsem seděla na vyšší stoličce s miminem v náručí, nebo seděla na zemi (na žíněnce) s miminem v náručí) :o) A ten poslední porod (v kleku) byl supr, ptž jsem to byla
já jediná, kdo v celé místnosti věděl, jestli máme holčičku nebo chlapečka (nejdřív jsem ho zakrývala rukama, jak jsem ho držela, vzápětí přes něj šla plena) a neřekla jsem to, neřekla, neřekla a manžel byl zvědavý a měl smůlu, smůlu :o)) Ach jo :o) No, nevím, jestli bych o porodech mluvila jako o orgasmech, ale rozhodně na ně vzpomínám moc ráda, přijde mi, že si při nich člověk užije spoustu legrace ;o)