Libik: to je prave to (v pritomnosti peti zdravotniku)... Ja teda orgasmicky porod taky nezazila, ale jsa pod vlivem cetby spisu Dr. Odenta chapu vec tak, ze zena, kdyz rodi bez leku a nikym nerusena v prostredi, kde se citi bezpecne, dostava se do stavu (rekneme) "zmeneho vedomi" a verim tomu, ze ten pocit, kdyz dite opousti matcino telo, muze mit sve vyvrcholeni.
Jenze jadro pudla je v tom, ze v pritomnosti peti zdravotniku se maloktera zena dokaze do takove miry uvolnit (podobne jako by se asi malokdo odhodlal pred peti zdravotniky soulozit), a proto on doporucuje, aby u porodu asistovalo co nejmene lidi a nejlepe jen duverne znamych.
Ono je fakt, ze si clovek nepredstavi milovani byt jen v pritomnosti diskretni porodni baby :D, ale to bych brala tak, ze uplne totez to neni a ze bolest dela svoje (normalne by se behem souloze porodni bolesti vyskytovat nemely :D).
Vzpominam si u sebe, ze vzdycky tu cast porodu, kdy jsem jeste byla doma, jsem se skutecne tak jakoby soustredovala sama do sebe, chtela jsem byt sama nekde v teple a nejak me to unasela samo. V porodnici, samozrejme, bylo hned po vsem a pokud to zrovna neslo velmi rychle, byl to spis horror nez co jineho. Ja tomu, co pise Odent, dost verim. Myslim, ze to tak nejak bude a tech malo zkusenosti, co mam mi to potvrzuje. Docela je mi lito, ze jsem nemela nikdy moznost to vyzkouset na vlastni kuzi.
Předchozí