moc se mi tohle zobecňování typu jedináček = sobec nezdá. charakterové vady či jak to nazvat bývají podle mého názoru podmíněny nějakým nedostatkem či traumatem. jsem nejmladší ze tří sester a prostřední z nás evidentně tuto sourozeneckou konstelaci neustála, myslím, že se na tom podepsal fakt, že nebyla první a ani poslední, nedostatek pozornosti si kompenzovala a kompenzuje nejrůznějšími excesy a mámě např. dokáže i ve svých 30 vyčítat, že ji před x lety dala do jeslí atp.:)
mám jednu dceru (zatím) a chtěli bychom další děti, ale už teď je mi jasné, že dělit pozornost a péči rovnoměrně mezi víc dětí je neskutečně obtížné. člověk může jen doufat, že to zvládne a ty újmy a případná bolístka na duši budou jen minimální....
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.