Dobrý den,
článek je opravdu výborný. Člověk si to nechce většinou připustit, že i doktor je člověk se všemi jeho slabostmi a trablemi. Opravdu očekává, že před námi pacienty padne doktor na zadek a bude tu jen pro nás.
Mám obě zkušenosti. Dobré i špatné, ale ty dobré převažují. Jsem u lékařů v péči velice často, ale nemohu než je pochválit.
Např. Moje praktická lékařka mě vždycky vítá celá rozzářená. Už když ji vidím, tak je mi lépe. Vždycky se mě ptá, jak se mám, na rodinu atd. A sama mi řekne zase svoje, jak se má apod.
Moje neuroložka vždycky když přijdu, tak vstane, podá mi ruku, přivítá mě a ptá se, jak se mám. Pokaždé mě to dostane.
V porodnici jsem byla v péči primáře (rizikové těhotenství). Byl arogantní nebo spíše nepřístupný nebo přísný... Ale byl to opravdu odborník. Zachránil mě i dítěti život. Nic neponechal náhodě. Když už bylo všechno v pořádku, přišel a roztál, uvolnil se a já uviděla, že do té doby měl jen strach, jak to dopadne. Opravdu měl radost, že to dopadlo dobře.
Mohla bych tu vyjmenovat spoustu dalších, které navštěvuji. Stačí být příjemný a doktor i když nemá dobrou náladu, tak na to reaguje pozitivně. Jeho přístup se začne pomalu měnit.
Předchozí