Nastudovat vše okolo své nemoci a vést lékaře??? Tak je je můžete přímo vynechat, naordinovat si léčbu a pak se třeba i divit. Jak správně napsala Maceška, vše se z internetu nedá vyčíst a nastudovat. Navíc mnohdy posoudit validnost informací z netu není jednoduché a často nemožné bez znalosti hlubších souvislostí. Považuju proto mnohdy přehnané studium různých neověřených příspěvků za velmi nebezpečné a mnohdy i toto může vést ke zbytečným konfliktům.
Bohužel je v naší zemi stále zcela běžné nadužívání péče a její zneužívání , často se mi stalo, že paciet s týden starými neohrožujícími potížemi šel v noci okolo nemocnice a tak se stavil , vždyť od toho tam jsme, co bychom v noci dělali ?? Setkala jsem se i z názorem , že vlastně lékař je sluha a že je povinen sloužit- to mě docela dostalo, protože příspěvky na pojištění a reálná cena péče je často úplně někde jinde- pokud to chceme brát takto. Ale o peníze by při ošetření jít nemělo, mám před sebou nemocného a chci mu pomoci nejlépe, jak je to jen možné. Ale současný systém mi stanovuje limity, sankce a omezení- a o to by se přece lékař starat neměl.
Co se týče náročnosti práce a srovnání s prodavačkou, tak si troufám tvrdit, že když mám na operačním stole nemocného 8 hodin a vlastně v každém okamžiku jde o jeho život a já nesmím udělat ani tu nejmenší chybu, tak to opravdu nelze porovnat. A věřte, že po těch 8 hodinách jsem i fyzicky docela ztahaná. Ale je to moje svobodná volba a já tu práci dělám ráda. Vlasntě byhc ani noic jiného dělat nechtěla..
Předchozí