Patřím k těm, kteří si doktorů apriori neskonale váží (nevěděla jsem, že jsi MUDra a teď se Ti úplně bojím tykat..) - až do té doby, než mě svým přezíravým chováním, neochotou k diskuzi a povýšeností naprosto znechutí - těžko pak udržet si respekt k jejich odborným znalostem a dovednostem..
Proto jsem dlouho hledala takové lékaře, kteří přes všechny útrapy, které popisuješ, dokáží být laskaví a vstřícní a s pacientem nejednají jako s nesvéprávným idiotem, ale jako s partnerem, pro kterého tady jsou. Těm všem moc děkuji a moje úcta k nim je naprosto bezbřehá!
Co se týká, toho, jak popisuješ zneužívání lékařské péče - víš - všechny časopisy, letáčky a diskuze v médiích nás neustále přesvědčují o nutnosti prevence a důležitosti nic nezanedbat a nepřidělávat tím lékařům práci.. jak to má ale laik posoudit? Pak se vy, doktoři nemůžete divit tomu, že spousta lidí na to skočí a ošetření podebrané třísky nesnese odkladu..
Třeba by nebyl od věci nějaký informativní materiál ve stylu "Kdy na pohotovost", "Kdy volat záchranku" a podobně, který by byl k mání třeba v čekárnách - třeba by mohlo MZ vyplodit něco v tomto smyslu.
Děkuji Ti za tento článek, zase mi něco odhalil o zákulisí, a přeju Ti hodně uspokojení z Tvé krásné práce!