| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Spojené nádoby

Maceško, díky za článek. Pohled z tvé strany problému určitě měl zaznít, nedělej si nic z některých připitomělých příspěvků. Jinak mi přijde že tvůj článek vyvolal hodně kvalitní diskuzi. Nedávno jsem na stejné téma mluvil se švagrovou která je lékařkou na dětské klinice, situace u nich je stejná.

Samostatná kapitola by byla o lékařích, kteří se opravdu chovají arogantně a manipulativně bez ohledu na to jestli jsou unavení nebo ne :o( . Z práce v sociální sféře ale vím, že se považuje za normální uplatňovat prevenci proti vyhoření, chodit na supervizi. U lékařů a sester si na to budem asi muset ještě dlouho počkat, přitom náročnost jejich práce je stejná.

Co jsem ale chtěl napsat především, to je vzkaz mojí švagrové nám pacientům (a každý lékař se dřív nebo později stane taky pacientem - nebo jeho dítě). Říkala mi, pokud máš v nemocnici systémový problém, tak si stěžuj a trvej na vyřízení své stížnosti. Nestěžuj si na lékaře (pokud problém nebyl opravdu jen v něm) ale na systém. V diskusi se hádáme jestli je vina na straně lékařů nebo pacientů, kdo se chová hůř a kdo má právo na co, ale copak na tom nejsou ve skutečnosti všichni biti? Vina je hlavně na straně lidí, kteří dělají rozhodnutí o tom, jak bude celý systém nastavený. V závěru na jejich rozhodnutích závisí jestli bude zdravotnictví o péči o lidi nebo o vydělávání peněz, jestli pacienti budou kusy a lékaři vyčerpané trosky.

Proč my Češi tak rádi nadáváme a hádáme se kdo za co může, ale tak málo se berem za svoje práva? Já si myslím že mám jako pacient lidské právo na adekvátní péči a lékař má právo na přiměřené pracovní podmínky (když pominu že magoři se najdou mezi těmi i oněmi). Myslím že to můžem ovlivnit, jen v tom něco dělat. O tomhle rozhodují politici, lidé na ministerstvu, lidé ve vedení zdravotních pojišťoven...ti nejsou ani přetížení, ani nevyspalí, ani nemají málo peněz.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.