Pravda je, že když byl můj otec hospitalizován v nemocnici kvůli zhoršení diabetu, tak se ho také nikdo neptal na jeho životosprávu.
A já jsem přesvědčená, že úpravou jídelníčku by se mnohé zvládlo. Ale oni se rozhodli toto neřešit a nasadit inzulín. A mimochodem, nemocnice nebyla téměř schopná upravit jídelníček tak, aby tam stále nebylo něco, co není moc vhodné pro diabetiky. Nakonec to lékař prý komentoval tím, že diabetik vlastně může všechno, ale třeba jen v polovičních porcích..!!! To mi hlava opravdu nebrala. Přitom lékař, který otce léčil ho upozorňoval i na joburty, které mají místo jogurtu škroby.. Takže nevím nevím.
A můj otec, zastávající názor, že přeci nebude jíst šunku, když rodina jí krkovičku, tím pádem získal pro své názory zastání a tím pádem téměř žádnou dietu nedrží.. :-(
Já jsem při návštěvách žasla a přestala jsem doufat, že někdy otce donutíme držet opravdu diabetickou dietu. Zároveň jsem se modlila, abych se do podobné nemocnice nedostala někdy s dcerou, protože má alergii na kravské mléko a nevím, co by nám tam dali.
Předchozí