Ano souhlasím malé dítě má právo být se svou mámou a bude asi tuze dlouhá cesta než to bude VŠUDE samozřejmost.
U nás byl trošičku jiný problém asi 3 týdny po porodu císařským řezem jsem dostala horeky přes 39°C a krevní hodnoty zánětu přes 200 jednotek.
Okamžitá hospitalizace, na ohrazení že se musím a chci starat o svou 3týdenní dceru mi bylo sděleno že ji mohou umístit na dětské oddělění a tam se o ni sestry postarají než půjdu domů.
To jsem nemohla přijmout, není to ve stejné budově a co kojení? a šestinedělí a potřeby takto malinkého mimina? nezájem!
Nakonec na mne byli na oddělení hodní, jednak nevěděli jaké infekčí omenocnění či co způsobuje nemoc a jednak aspoň návštěvy kdy to půjde, umístili mne na nadstandart. Postupně mne vyšetřovali a snažili se zjistit z čeho to je a trvalo to příliš dlouho, skoro 4 týdny!!!!
Postupně si vzali dovolenou moje maminka a manžel, potom už po dobu bytí manžela v zaměstnání pomáhala hlídat sestřenka. Každý den za mnou jezdili aspoň pro odstříkávané mlíčko. Opravdu síla, když ani takto malé dítě nemělo nárok na mámu!
Beztak na nic nepřišli, těch kapaček a léků a vyšetření a nic.
Po dalších 2 týdnech jsem mazala do nemoc nice znovu, tentokrát na chirurgii a šmik, měla jsem absces, prý přímá souvislost s C.Ř. No takže zase týden bez dcerky
A po propuštění domů ještě 3 měsíce obdenního dojíždění 30km do nemocnice na čištění a převazy otevřeného břicha, kolikrát třeba i 2-3 hodiny čekání než příjdu na řadfu, to že mám s sebou kojence a kojím nic neznamenalo, opravdu "pěkné" zážitky.
Věřím že by se dalo zařídit trochu víc pro malé dítě, ale jsem ráda že žiju a absces, který byl vyhodnocený ve středu jako již nehmatný a vstřebaný hematom, musel být v pátek akutně operován, hrozilo jeho prasknutí a sepse.
Děkuji všem, kteří se snažili alespoň trošičku usnadnit toto nelehké období a přeji všem, kteří budou mít nemocné dítě, nebo budou sami v nemocnici, aby bylo pro jejich dítě samozřejmé bytí s mámou.
Předchozí