| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Spojené nádoby

Maceško, díky za odpověd, myslím, že se bez pochyby shodneme na tom, že řada lékařů jako u jiných profesí má i jiné cíle, než je na prvním místě pacientovo zdraví atd., že v žádné profesi nelze očekávat bezchybnost atd.

Zajímal by mne ovšem tvé konkrétní názory na např. lepší sankcionování pochybení lékařů viz můj předchozí příspěvek. Považuji to totiž za jedno z klíčových řešení zlepšení situace ve zdravotnictví. A tvůj názor, jako člověk z branže na systém "ruka ruku myje" fungující v našem zdravotnictví.

Voláme po empatii, ale ke komu. Lékaři, který "podrží" kolegu, protože udělal chybu zatížen přesčasy (je lidsky pochopitelná), ale co empatie a pochopení pro situaci pacienta. Je toto dobře ? Jak přesčasové hodiny, zatížení lékařů a v důsledku toho sníženou kvalitu lék. péče vymýtit ? Je to nezodpovědnost lékařů, že dělají přesčasy nebo je to chvályhodné ?

Fungující zdrav. systém (bohužel, kde ve světě bezchybně funguje - nikde, jen někde lépě a jinde hůře) nemůže být v žádném případě založen na obětavosti lékařů na úrovni: že neodejde za lepší nabídkou do zahraničí, že dělá přesčasy... jen to oddaluje krizi a nutnou změnu, protože nikdy nebude dost sebeobětujících lékař (a ani to není na místě jen stále u učitelů, profesorů a všech dalších profesí, přežívá pojetí jakéhosi vyššího poslání spojeného se sebeobětováním atd.) a i kdyby bylo, jak jsem psala přesčasové hodiny jen generují chyby. Obětování se tuzemským pacientům a odmítnutí nabídky do zahraničí, kterou bych jinak brala - má to smysl ? Jistě nemá.

Úmyslně jsem se snažila neuvádět příli mnoho konkrétních příkladů (jen tam, kde to bylo nutné pro zpřesnění situace) a nezabřednout do toho "já mám zkušenost" a vyvozovat z jednoho případu... ale na jeden konkrétní případ, bych ráda znala tvůj konkrétní názor. Stěžovat si na lékaře, jenž zbytečně prováděl sedimentaci v graviditě či ne ? Jak to vidíš ty, člověk z branže, jenž upozornuje na problematiku zdravotnictví ?
Jsem si z doktorovi arogantní reakce téměř jistá, že změna lékaře a upozornění na chybu v jeho případě nepovede k tomu, že se příště nadbytečných vyšetření vystříhá, ale spíše, že už nedá pacientce k dispozici výsledky vyšetření, ale pouze svou zprávu, z níž toto nebude moci ona ani kolega vyčíst. I tentorkát mi výsledky poskytl neochotně.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.