Ahoj Alo, ten rodičovský příspěvek je pochopitelně minimální a pamatuji se, jak jsem se divila, když se mi narodilo druhé dítě, že mi pro něj dali příspěvek a zároveň odebrali na to první... Ale jak už jsem tady taky četla, ono je to jako pro rodiče a ne podle počtu dětí, bohužel... Ale i když jsou ty děti po sobě, tak se zase tolik neušetří. Syn sice podědil postýlku a výbavičku pro mimčo po své starší sestře, ale kočár jsme museli koupit nový, protože dcera se v něm stašně ráda vozila až do tří let (trojkombinace)a když jsem v něm začala vozit syna, tak se rozpadl. Oblečení pro trošku starší děti už se taky moc dědit nedá, zvlášť když jsou to kluk a holka. Dcera chce samozřejmě holčičí, růžový ap., a to synovi dát nemůžu. Navíc třeba v CA prodávají oblečení, které vypadá úplně neutrálně, ale je na něm nápis For girls only, případně I´m a sweet boy. A to je Vám pak blbý to obléknout na dítě opačného pohlaví, i když je malé a je mu to v zásadě jedno. Takže ono finančně náročné je to asi oboje.
Přeju pohodovou mateřskou a hodně zdraví Vám i dětem
Předchozí