Každá žena je samozřejmě jiná, ale v Čechách by si autorky nesouhlasných příspěvků měly uvázat roubík kolem úst, neb se neuvěřitelně rouhají. Každý má přeci svůj názor a Petra napsala ten její. V případě mateřské dovolené je to v Čechách především o volbě maminky, zda se chce věnovat dětem a zůstat s nimi delší dobu doma, nebo svojí kariéře. Žiji nyní několikátým rokem v zahraničí a jsem neuvěřitelně smutná z toho, že moje mateřská dovolená bude trvat pouhých 6 měsíců. Pak se musím vrátit do práce a o další, tzv. rodičovské dovolené v délce 6 měsíců, si budu zřejmě nechat zdát, ačkoliv na ní mám právo. Rodičovské volno nedostane zřejmě ani tatínek našeho zatím nenarozeného miminka, neboť jeho umožnění záleží vždy na bezprostředním nadřízeném a ze statistik vyplývá, že toto právo je naprosté většině žadatelů upřeno. Co bych dala za možnost zůstat - i s naprosto omezeným příjmem - doma a předávat svému děťátku svoje (naše) hodnoty, než si ho nechat ovlivňovat kdejakou tetou v jeslích a školce. A co se příjmu rodiny týče - je na každé mamince ( a koneckonců i tatínkovi), zda je v zájmu dítěte ochotna odpustit si krabičku cigaret, manikůru, dortík v cukrárně nebo třeba skleničku vína. I toto je totiž o volbě....
Předchozí