NO A TY NAOPAK DOCELA ZJEDNODUŠUJEŠ. VÍRA - JE DOST ZÁVAZEK.....
dle výkladu přátel, kteří věří, tak ti, se kterými jsem v kontaktu vážně nespoléhají 100% na boží vůli, nebo moc. Taky se - STEJNĚ jako - bezvěrci - prostě snaží chovat slušně...
Věřící dělají to, co ty a někdy třeba i víc (tím vážně neřeším, zda jsi chodila na návštěvy za tátou pořád denně, o no je to dost o okolnostech, a pokud pracuješ od do, nebo máš děti, nebo se vyskytly jiné okolnosti (abych specifikovala, už jsem psala v jiné debatě o kamarádce a její mamince a maminka momentálně prostě otočí hlavu na jinou stranu a nemluví.... nikdy a s nikým), - její fyzický stav je - stručně řečeno - docela v prdeli, ležící..... a věřící kamarádka prostě prožívá u své mamči úplně totéž.... víra není výmluva a zjednodušení, někdy naopak - v případě takového rozvodu například..... a naopak docela vaří hlavu, jestli se mamča stihne vyzpovídat.... ach jo...
prostě tím, že se modlí, a věří, někdy mají pocit, že dávají víc...jenomže ... nedávno mi tu říkal kamarád - ty se modlíš.... jak jako? no jednoduše, - si prostě říkáš, tohle prostě, bože. a nebo vynech to slovo... bože..... není možný... prosím.... štěstěno, třeba... aby se to povedlo.... A ty se nejen nemodlíš, ty i děkuješ.... "díkybohu"... a někdy "uf, to mám ale štěstí" a děkuju že tohle dopadlo..... asi nám to nějak vlítlo do krve
Předchozí