Mít dvě děti krátce po sobě kravina určitě není, dítě nevyrůstá jako jedináček, navíc pokud jsou na děti dva rodiče, dá se to přeci zvládnout bez velké újmy na zdraví u všech zúčastněných. Záleží samozřejmě na temperamentu dětí, ale člověk vydrží hodně (zvlášť ženy). Já jsem sama na dvojčata (úplně sama), jsou jim teď tři roky a ačkoli to bylo někdy opravdové peklo (troufám si tvrdit, že práce horníka v dole se tomu svou náročností téměř vyrovná), zvládla jsem to. Mnohokrát jsem skoro brečela vysílením, třeba když jsem po náročném dni musela o půlnoci obě děti sbalit a dopravit je na pohotovost, protože jedno dítko mělo horečku a zvracelo.., a myslím, že tohle je na celé mateřské to nejhorší - to vědomí, že je na to člověk sám a musí fungovat za všech okolností. Měla jsem docela štěstí, za celou dobu jsem měla jen jednu krizi, kdy jsem od dětí chytla žaludeční virózu a po problité noci jsem další den musela vylézt z postele a totálně klepající se postarat se o děti.
Ale to je život, prostě mi to tak (trochu omylem) vyšlo a teď jsem šťastná, že holky mám, že jsou dvě a mají sourozence na vymýšlení blbostí a vím, že v budoucnu si mohou být velkou oporou, což je asi nejdůležitější. Držím všem palečky!
Předchozí