| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Kde je ten chlap, kterého jsem si brala?

Řekla bych, že problémy, které popisuje Kunhuta, se týkají velkého počtu rodin s malými dětmi, i u nás je to podobné. Ženská je ale podle mě mnohem dokonalejší stvoření :-), zároveň to má ale vždy o něco těžší než chlap. Pořídit si děti takhle krátce po sobě má určitě své nevýhody, ale taky výhody. Řekla bych, že teď v počátku převažují spíš nevýhody - je potřeba se naplno věnovat oběma dětem, nedokážou se zabavit samy a celkově je to určitě složité období. Časem to ale určitě bude lepší a lepší, děti budou samostatnější, budou se postupně učit hrát si samy a taky spolu. Ten kdo má děti s větším rozdílem se sice může intenzivněji věnovat miminku, ale zase je to na delší dobu - pipláte si jedno, to pak trošku odroste, pořídíte si druhé a znovu maraton starostí o miminko - v tu dobu už mají mamky, co měly děti krátce po sobě, tu největší práci za sebou a mají víc klid. Starší děti už pak pomůžou i doma (myslím drobnosti, zalít kytky, uklidit příbory apod.) což je taky určitě fajn a dětem to neublíží, spíš je to vychovává k nějakým povinnostem. Takže vydržet, podle mě se to zlepší. Je to taky o Vašem pocitu - nepoddávat se melancholiím (teď tady radím, ale sama jsem s tím taky bojovala..) říct si "to zvládnu, teď musím vydržet a časem bude líp". Určitě bych si taky s chlapem v klidu popovídala a snažila se, aby i on to viděl z druhé strany. Jenže chlapi to vše vidí trochu jinak a není jisté, že to pochopí. Určitě bych se snažila předcházet hádkám, zatnout zuby a řešit to pokud možno v přátelské atmosféře. Dál se snažit být příjemná manželka a mít na paměti, že tyhle problémy opravdu řeší kde kdo. Můj muž mi v domácnosti taky skoro nepomáhá a taky má časově dost náročnou práci, ale zas vím, že má spoustu dobrých vlastností a taky pořád ho mám ráda. Bylo ale i období, kdy jsem měla pocit, že toho je na mě moc, lítání kolem dětí, na úklid celý velký dům, byla jsem vzteklá a nic nestíhala, do toho nějaká jeho poznámka a byl oheň na střeše. Pak jsem nějakým způsobem přesvědčila samu sebe, že se to vlastně dá zvládnout, nic nehrotím (když není čas uklidím jen tak "na oko" vždyť on se svět nezboří). Je těžké posoudit Vaši situaci z tak krátkého článku, Vašeho muže neznám, sama si musíte v sobě udělat jasno, jestli chcete, aby se to u Vás doma spravilo. Taky bych doporučila, udělat si čas pro sebe, Vám to spraví náladu a Váš muž uvidí, jaké je to leháro s dětmi.. S chlapama to občas není úplně jednoduchý, ale bez nich to přece taky nejde. :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.