Jano, neměj strach a buď šťastná, že máš v bříšku mrskající se miminko. Prosímtě, co by zato jiné mámy daly a s nějakými sýčkařskými genetickými testy by si nelámaly hlavu. Plně tě chápu, jakou paseku tobě a tvému muži v hlavách nadělala ta pro doktory vcelku normální zprávička, že by děcko mohlo být postižené. Mně ji onehdá řekli taky, ale současně mě citlivě upozornili na to, že jen úplně malilinké procento žen se "špatným" triple testem má opravdu postižené dítě, to tobě nezdůraznili? Současně jsem slyšela i o případu, kdy test byl normální, ale miminko postižené. Testy nejsou vševědoucí. Zkrátka nedělej si hlavičku z toho, jestli zapadáš nebo nezapadáš do doktorských šablon. Neber je jako verdikt zdraví či nemoci. Tvoje tělo a miminko jste individuality a máte právo na svoje projevy a výsledky vyšetření. Proč by hned miminko mělo být vážně nemocné? Na to bych vůbec nemyslela, vždyť sama píšeš, jak cítíš, že je vše v pořádku, nemáš problémy, miminko se má k světu - tohle vnímej. Moc se mi líbí tvůj názor, že bys děťátko s nemocí nezabíjela a odmítla jsi amniocentézu a že odmítneš při dalším miminku triple test! Jednoho dne už nebudeš mít nejistotu - věz, že v této těžké situaci nejseš sama. Snaž se nemít strach, děťátko tvoje pocity v bříšku cítí a řídí se jimi. Věř si, věř svému dítěti a miluj ho takové jaké je a raduj se z každého jeho pohybu. Znám moc žen, které měly špatné triple testy a teď se těší ze zdravých dětí. Nemám ráda strašení maminek!!! Ahoj Petra
Předchozí