No vida, a máme děti velmi zhruba nastejno, máme holčičku tři a kus a maličkýho kluka (teď před vánoci) - nechcete se někdy stavit do Zbenic u Příbrami? Ukážu ti svou sbírku pohádek... A máme taky poníka.
Dcera taky používá obraty z pohádek, nebo spíš slova: "pronikla jsem sem" (do kuchyně), "nezanecháš mě tu, viď?" a hraje si na situace z pohádek. Taky si vymýšlí ("čte") vlastní: oblíbený začátek - byl jeden stařík a měl tři/čtyři syny, a jeden byl hloupej... Nejkurióznější pohádka: "byl jeden bla bla bla - zabil draka co měl pět hlav, a tak ho dali do lednice a jedli ho a měli maso! A zazvonil zvonec a pohádky byl konec." Draci jsou zvlášť oblíbení. U jedné pohádky, kde hrdina nejprve zabije draka se třemi hlavami a všechny je useká, pak se šesti hlavami (popsáno celým odstavcem úplně stejnými slovy, jen hlavové číslovky se mění) a nakonec s devíti hlavami (opět stejný celý odstavec) se u toho posledního draka z postýlky ozvalo: "Táto, ty mi čteš tak krásnou pohádku." Takže je to asi taky povahou.
Máme výhodu, že dceru uspávám a pohádky před spaním čtu většinou já (teď máme týden dohodu, že po nakojení vezmu malého do šátku a žena si "odpočine" u čtení pohádky na dobrou noc).
Předchozí