Chtěla bych reagovat na příspěvky několika maminek,které psaly tady i v jiných diskusích ,jak jsou jejich děti spokojené v jeslích.Mám kamarádku,která pracuje jako rehabilitační sestra v dětské léčebně.Přijímají tam děti od jednoho roku,mohou je doprovázet rodiče.Přestože pobyt trvá 8 týdnů,v každém turnusu je pár batolat bez rodičů.Nebudu teď rozebítat co je to za rodiče,v tom bychom se asi schodly.Co mne ale zaujalo je to,jak to ty děti snáší.Prý první den brečí,druhý fňukají a potom jsou "spokojené".Když čtu:"S jesličkami jsme moc spokojeni,první dva dny brečela,ale od té doby je tam spokojená" tak mne trochu mrazí.Nechci samozřejmě srovnávat pobyt dítěte část dne v jeslích a dva měsíce v léčebně.Pravda ale je,že malé dítě si většinou zvykne na cokoli a pak je "spokojené" všude,kde se k němu slušně chovají.Určitě se schodneme,že nechat 15 měsíční dítě 8 týdnů samotné v léčebně je hrozné a na dítěti se to asi negativně odrazí,přestože je tam veselé,hraje si ,nebrečí.Kde berete jistotu,že na vašich dětech,které si vesele hrají v jeslích se to v budoucnu nepodepíše.Prostě to,že dítě je někde spokojené ještě neznamená,že mu to neubližuje.
Předchozí