Asi je to hodne o lidech a samozrejme o porodu samotnem. Kdyz jsem rodila poprve (v Podoli), praskla mi po prijezdu do porodnice voda a od te doby jsem mela velke bolesti. Doktorka mela pri mem vysetrovani chytre hlasky {"pockejte, az pujde hlavicka pres hraz, to bude teprve bolest, to vam uz nic nepomuze).Moc me tim ale nerozhodila, rikala jsem si, ze preci v knizkach psali, ze posledni faze porodu uz neboli (jak naivni
) a ze je to hloupa mlada krava, ktera sama jeste nerodila. Nastesti jsem pak byla v peci porodni asistentky - byla u me porad, ale moc jsem o sobe nebyla schopna rozhodovat.
Podruhe jsem rodila v lete 2008. Bolesti jsem mela docela dlouho snesitelne. Asistentka mi chtela prasknout vodu. Nechtela jsem a tak me nenutili. Mam pocit, ze jsem u druheho porodu o sobe vic rozhodovala. Souviselo to ale i s tim, ze jsem mela dlouho snesitelne stahy. Asistentka u me nebyla tak casto, zato tam byla i mlada studetka, ktera mi delala masaze! Je pravda, ze jsem zadala o epidural, ale porad mi ho vymlouvali "dobre to zvladate, prvni porod jste mela rychly, atd", takze jsem ho opravdu nedostala. Je pravda, ze druhy porod byl mnohem rychlejsi. Ale stejne nechapu, podle jakeho klice epidural davaji.
Jsem rada, ze to mam za sebou, narodily se mi dve krasne zdrave deti. Lepsi pocit jsem mela z druheho porodu. S poporodni peci jsem byla spokojena v obou pripadech.